VIDEO Ministerul Culturii a luminat o ruină

Ultima actualizare:
image

Cazinoul din Constanţa a fost iluminat în culori, pentru câteva minute. Este vorba despre un proiect al ministerului Culturii, derulat la nivel naţional. Proiect care şi-a propus iluminarea arhitecturală a 10 clădiri din România poartă numele de" Anul 1918 într-o altă lumină". Lumina a fost într-adevăr una nouă, însă, comparativ cu 1918, în 2018 Cazinoul arată deplorabil. Proiectul, finanţat în totalitate de minister, a costat aproape 300.000 lei.

Timp de 15 minute, Cazinoul aflat în ruină şi înconjurat cu garduri metalice care îi ţin pe oameni la distanţă a fost iluminat festiv. Iniţiatorii acestui demers spun că şi-au dorit ca bătrâna clădire să rămână în memoria colectivă mai frumoasă şi mai colorată decât arată acum, în stare gravă de degradare.

În timp ce luminile multicolore se chimbau pe faţada Cazinoului, din boxe răsuna o muzică ambientală, iar pe fundal, vocea unui actor povestea momentele importante din istoria edificiului secular.

Constănţenii aflaţi la plimbare pe faleza Cazinoului au fost surprinşi de spectacolul de sunet şi lumini, dar în loc să îi facă să uite de partea urâtă a clădirii, evenimentul nu a făcut altceva decât să le reamintească de câţi ani au trecut fără ca cineva să mişte un deget pentru renovarea sau restaurarea lui.

Proiectul „Anul 1918 într-o altă lumină" vorbeşte despre momentul Marii Uniri şi despre ultimii o sută de ani. Acesta se derulează, pe lângă Constanţa, în Bucureşti, Iaşi, Sighet, Arad şi Alba Iulia şi a costat nu mai puţin de 288.000 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net