VIDEO Metoda accidentul revine

Ultima actualizare:
image

Metoda accidentul face în continuare victime, deşi poliţiştii au încercat o mulţime de metode ca să avertizeze eventualele victime. Cei din Cluj au mers inclusiv la biserică, pentru că acolo sunt cei mai mulţi bătrâni şi ei sunt primii care pică în plasa escorcilor! Ultima victimă este o femeie de 77 de ani, din Cluj-Napoca. Ea i-a crezut pe cei care au sunat-o şi le-a dat peste 10.000 de euro.

Din păcate, aşa încep cele mai multe înşelăciuni prin metoda accidentul. Şi, deşi astfel de cazuri s-au tot mediatizat, încă mai sunt oameni, în special bătrâni, care cad victimele escrocilor. Aceştia îi sună şi le spun că o rudă apropiată a provocat un accident, fie el rutier sau casnic. Pentru a pune capăt anchetei, presupuşii avocaţi, procurori sau doctori cer mii de euro. Aşa a păţit şi o clujeancă de 77 de ani. Ea a fost sunată şi i s-a comunicat că fiica ei a căzut în baie, pe gresie. Un presupus medic i-ar fi spus bătrânei că operaţia o costă la Târgu Mureş 10 mii de euro, iar aceasta a dat banii, în toiul nopţii, unei femei care i-a venit la uşă. Oamenii legii au prins-o pe escroacă. Totuşi, prejudiciile sunt mai mari, aşa că, din disperare poliţiştii au descins chiar şi în biserici, ca să îi avertizeze pe bătrîni.

Ca să îşi pregătească atacul, şarlatanii îi trag de limbă pe bătrâni, află informaţii despre rudele lor, apoi revin şi le spun despre accident. Bătrânii sunt ţinuţi la telefon până în momentul în care înmânează banii solicitaţi unui membru al grupării. Astfel, autorii se asigură că victima nu poate lua legătura cu ruda care se presupune că a avut un accident. Numai că, nu toată lumea cade în plasa escrocilor.

Poliţiştii spun că astfel de cazuri pot fi evitate doar dacă cei vizaţi îşi sună rudele înainte să facă orice transfer bancar.

image
image
image
image
image
image
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net