VIDEO Marinari români blocaţi în Libia

Ultima actualizare:
image

Autorităţile române sunt în alertă după ce doi marinari au rămas blocaţi pe o navă, într-un port din Libia, alături de 90 de migranţi pe care îi salvaseră din Marea Mediterană. Familiile, dar şi reprezentanţii sindicatului liber al navigatorilor, îşi fac griji pentru cei doi români. Firma care i-a trimis pe marinari în voiaj spune că aceştia sunt bine, au hrană şi apă la bord şi nu există motive de îngrijorare.

Aceşti doi tineri sunt ofiţerii români de punte care au plecat în voiaj internaţional cu o navă siriană NIVIN, în urmă cu puţin timp. Vaporul, aflat sub pavilion panamez, era în drum spre Libia când a primit un apel de la autorităţile maritime din Italia pentru a salveza 90 de emigranţi aflaţi în largul Mediteranei, pe o barcă.

În momentul în care migranţii şi-au dat seama că sunt în Libia şi nu în Italia, au început să devină agresivi. În portul libian Misurata autorităţile locale nu i-au lăsat pe emigranţi să coboare de pe vapor. Blocat la bord este şi echipajul din care fac parte şi cei doi români. Firma românească de crewing care i-a trimis pe cei doi romani în voiaj susţine că situaţia este sub control şi că marinarii au hrană şi apă la bord.

Totuşi, lucrurile s-ar putea schimba radical în cazul în care nimeni nu intervine de urgenţă. Migranţii nu vor să rămână în Libia, Italia i-a refuzat şi ea, iar aceştia ar putea deveni violenţi cu echipajul.

Cei doi marinari sunt din Constanţa şi Galaţi şi, deşi nu sunt înscrişi în sindicatul navigatorilor, autorităţile portuare fac demersuri alături de cele de la Bucureşti, pentru aducerea lor în ţară. De altfel, singura soluţie ar fi ca Ministerul Afacerilor Externe, împreună cu agenţia de crewing şi armatorul să îi aducă pe marinarii români acasă, în siguranţă.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net