VIDEO Lugoj, fără curent, apă şi căldură

Ultima actualizare:
image

Situaţia continuă să fie dramatică în mai multe zone din Timiş. Peste 50 de localităţi nu au curent, apă şi, în unele cazuri, căldură. Sunt aproape 50 de mii de locuinţe în această situaţie. În unele cazuri, oamenii stau în frig şi fără curent electric de mai bine de 36 de ore.

Zăpada căzută până ieri dimineaţă a rupt firele de curent, iar echipele firmei de distribuţie a energiei electrice nu fac faţă reconectărilor. Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat la Lugoj, oraşul fiind fără curent de ieri dimineaţă. În apartamente temperatura a ajuns şi la 15 grade, iar oamenii sunt nevoiţi să facă focul în bucătărie într-o încercare disperată de a se încălzi.

Nu doar curentul şi căldura le lipsesc oamenilor, ci şi apa. Uzina de apă funcţiona în această dimineaţă cu ajutorul unui generator de mare putere, dar chiar şi aşa doar o mică parte a oraşului a putut fi alimentată cu apă curentă. Inspectoratul pentru situaţii de urgenţă a trimis 2 generatoare care să alimenteze două cartiere ale oraşului. Spitalul din Lugoj funcţionează şi el de aproape 24 de ore pe generator.

Aproape 90 de echipe ale distribuitorului de energie electrică sunt în teren, dar fac cu greu faţă.

Oamenii din Lugoj sunt disperaţi. Astăzi au luat cu asalt cele 2 supermarketuri deschise şi care funcţionează cu generatoare proprii, dar şi singura staţie de combustibil funcţională din oraş.

În urmă cu o oră, autorităţile au reuşit să reconecteze cea mai mare parte din oras. Zeci de localităţi raman însă în continuare fără curent.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net