VIDEO Liberă după 20 de ani petrecuți în cușcă, la Grădina Zoologică, o ursoaică face ture într-un cerc mic

ina.png

ina
Ursoaica Ina a fost eliberată după 20 de ani de capitivitate
Sursă foto: Captură video

Imagini dezolante au fost făcute publice de către Asociația Milioane de Prieteni. O ursoaică a fost eliberată dintr-o grădină zoologică din Piatra Neamț, după 20 de ani de capitivitate, și transferată în sanctuarul de la Zărnești, o rezervație naturală dedicată urșilor, însă nu se poate reintegra și nici uita traumele prin care a trecut.

Deși acum are la dispoziție un spațiu generos în sanctuarul de la Zărnești, ursoaica face ture într-un cerc mic, așa cum se obișnuise în cușca unde a fost ținută prizonieră la Grădina Zoo din Piatra Neamț. Mintea animalului încă este blocată în cușca minusculă în care a trăit mai bine de 20 de ani. 

 „Aceasta este imaginea traumei care uneori nu se vindecă și nu se uită niciodată”, avertizează reprezentanții Asociației Milioane de Prieteni. 

Cu sprijinul Gărzii Naționale de Mediu, administrația locală a fost de acord să renunțe la Ina iar în octombrie 2014, AMP a reușit să o aducă în rezervația Libearty de la Zărnești. Acum are copaci, piscină și un bârlog numai pentru ea, însă, din păcate, nu poate trece peste trauma care a marcat-o atâta timp. În perioada în care a fost captivă la grădina zoologică din Piatra Neamț, ursoaica Ina a împărțit același țarc cu sora sa, Anca.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1