VIDEO Leii lui Nuţu Cămătaru vor pleca în Africa

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Patru lei, doi urşi şi doi căpriori are Nuţu Cămătaru, pe vasta sa proprietate din Ferentari. În plus, zeci de câini, cai şi păsări exotice. O adevărată grădină zoologică pe care ar putea să o piardă. 

Balamuc, ieri, la poarta Cămătarilor. Cei doi fraţi, Nuţu şi Sile, nu au documente pentru aceste animale sălbatice, aşa că leii vor pleca în Africa, urşii în rezervaţie, iar căpriorii la Zoo din Târgovişte.

Cei patru lei ai lui Nuţu nu aveau acte de provenienţă

simeon stalpnicul png

Aşa au decis ieri reprezentanţii Gărzii de Mediu, după ce s-au consultat cu veterinarii şi cu orga­­nizaţia Vier Pfoten, care protejează animalele sălbatice.

Doi cerbi carpatini ai Cămătarilor vor ajunge în rezervaţie

simeon stalpnicul png

„Se va verifica dacă fiecare animal sălbatic are carnet de sănătate, cine l-a avizat sanitar, cine a eliberat autorizaţie pentru deţinere de animale sălbatice, de unde au fost achizionate animalele. În România, nici o persoană fizică nu are dreptul să deţină astfel de animale, decât în situaţia excepţională în care sunt în impas de supravieţuire, adică orfani, bolnavi sau accidentaţi, dar trebuie anunţate autorităţile sanitar veterinare.

Leii de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru nu au documente legale şi nu se încadrează în aceste excepţii.

Nu se respectă nici condiţiile standard de cazare pentru că un leu are nevoie de 500 mp spaţiu de mişcare.

Din acest motiv, avem dificultăţi să găsim un loc unde să fie duşi temporar, fără să îi despărţim. După circa două luni, vor fi duşi în Africa, în rezervaţia Lionsrock, ca şi ceilalţi lei găsiţi în grădini zoologice fără condiţii de cazare. Pentru cei doi căpriori, s-a hotărât să fie transportaţi la Zoo din Târgovişte, iar cei doi urşi vor ajunge  în rezervaţia din Zărneşti", ne-a explicat Kuki Bărbuceanu, de la Vier Pfoten. Ieri, reprezentanţii autorităţilor în domeniu au verificat şi inventariat animalele sălbatice de pe proprietatea lui Nuţu Cămătaru, dar animalele nu au fost ridicate de la domiciliul acestuia.

Cămătarii sunt consideraţi cei mai periculoşi interlopi din Capitală. Sunt acuzaţi că au afaceri ilegale din care au câştigat sume fabuloase. Liderii clanului Cămătarilor, Ion şi Vasile Balint, au fost arestaţi preventiv pentru 29 de zile în urma unei decizii din 23 februarie a Tribunalului Bucureşti. De data aceasta, sunt acuzaţi de violenţă în spaţiul public cu liderul grupării Sportivilor, Radu Cristian.

 Cea mai înfocată apărătoare a animalelor sălbatice ale lui Nuţu a fost mama acestuia, celebra Mimi Cămătăreasa. Revoltată de vizita autorităţilor, ea a declarat presei că fiul ei Sile dădea urşilor de mâncare şi se pupa cu ei, iar leii au crescut dormind în pat cu fii săi. În revolta sa, femeia a pus în discuţie o problemă la care cineva ar trebui să răspundă. „De 15 ani, leii şi urşii stau la noi în curte, condiţii ca aici nu o să aibă nicăieri. Băieţii au vRut de mai multe ori să dea animalele la Zoo, dar nu s-a găsit o soluţie", a spus ieri femeia.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net