VIDEO La Galaţi 4 oameni au murit îngheţaţi

În doar trei zile, patru oameni au murit de frig în judeţul Galaţi. Trei dintre victime au fost din zone rurale, iar una din oraşul reşedinţă de judeţ. Din cauza gerului cei fără casă sunt luaţi de pe străzi de autorităţi şi duşi la centrul oamenilor străzii din Galaţi. Sau se duc singuri pentru că ştiu că asta este singura lor şansă de supravieţuire.

Autorităţile sanitare gălăţene au confirmat în numai câteva zile patru decese cauzate de frig în judeţul Galaţi. În toate cazurile ambulanţele au intervenit, dar fără să mai poată salva viaţa vreuneia dintre victime.

Simţind că gerul le poate aduce o boală gravă sau chiar moartea, unii oameni au venit singuri la adăposturi. Sunt oameni care stau şi de zeci de ani pe străzi, abandonaţi de familii.

În centrul pentru persoane fără adăpost sunt acum 80 de persoane, dar capacitatea acestuia poate fi extinsă să poată primi chiar 200 de oameni.

Cadrele medicale avertizează că valuri de frig vor mai veni şi bolnavii cronic, în special cardiacii, dar şi cei care consumă alcool, sunt victime sigure în faţa gerului, dacă nu îşi iau măsuri de precauţie.

Începând de la jumătatea lunii noiembrie poliţiştii locali gălăţeni perie străzile în căutarea celor fără adăpost şi îi aduc la centru, bineînţeles, dacă aceştia îşi dau acordul.

Loading...