VIDEO Începe măcelul

Comuna bihoreană Balc aşteaptă invitaţi de seamă la sfârşitul acestei săptămâni. Oameni de afaceri şi politicieni străini şi români vor lua parte la deja tradiţionala vânătoare din luna ianuarie organizată de Ion Ţiriac.

Pe domeniul de la Balc au început deja pregătirile pentru celebra vânătoare.

Pentru ca vânătoarea să decurgă cum trebuie, iar invitaţii să fie mulţumiţi, e nevoie de hăitaşi şi gonaci care să aducă animalele în calea vânătorilor. Aceştia nu mai sunt, însă, dintre localnici, iar oamenilor le pare rău, pentru că Ion Ţiriac avea grijă de ei.

Dacă unii oameni sunt împotriva uciderii mistreţilor, cei din Balc nu au nimic împotrivă.

Autorităţile locale din Balc nu au fost încă înştiinţate că vânătoarea va avea loc şi în acest an.

Inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare vor avea mai mult de lucru în timpul vânătorii de la Balc pentru că, la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, un focar de pestă porcină africană a fost confirmat chiar în apropierea domeniului lui Ţiriac.

Anul trecut, la Balc au fost vânaţi aproape 160 de mistreţi, din care 80 doar în prima zi. Partidele de vânătoare de la Balc au devenit cunoscute în 2005, an în care au fost împuşcaţi 185 de mistreţi, dintre care 23 de către fostul premier Adrian Năstase. Ca şi în anii trecuţi, miliardarul român aşteaptă la vânătoare patroni de mari bănci, magnaţi din diferite industrii şi politicieni.

Loading...