VIDEO Incendiul la Palatul Episcopal din Oradea a izbucnit dintr-o defecțiune electrică

Cauza probabilă a incendiului izbunit la Palatul Episcopal din Oradea este de natură electrică! Pompierii au încheiat raportul de constatare tehnică, iar de-acum este treaba procurorilor să lămurească cine este vinovat şi cine va plăti pentru tot ce s-a întâmplat. Pe 26 august, noaptea târziu, flăcări uriaşe au cuprins acoperişul clădirii-monument şi au distrus mare parte din clădire. Ancheta este departe de a se fi terminat.

Ancheta ISU confirmă bănuiala iniţială şi anume aceea că incendiul a fost provocat de o defecţiune a instalaţiei de iluminat arhitectural, realizată în 2007.

De altfel, imediat după nenorocire, martorii au spus că au văzut un joc ciudat de lumini pe faţada clădirii, dar raportul experţilor nu a fost încă finalizat. Cercetările privind incendiul care a mistuit acoperiţul palatului şi o parte din etajul 1 au fost declanşate pe 26 august, la câteva ore după intervenţia celor peste 100 de pompieri care l-au stins.

Tocmai de aceea, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de distrugere. Jocurile acelea ciudate de lumini văzute înainte de incendiu au rămas încă un mister pentru toată lumea.

Între timp, autorităţile au început lucrările de reabilitare.

Conform proiectului, lucrările vor dura 3 ani şi vor costa cel puţin 8 milioane de lei.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1