VIDEO Imagini șocante! Pe lacul lui Țânțăreau zac tone de pești morți. Ce stă în spatele dezastrului ecologic

Ultima actualizare:

    Lacul concesioat de Cristian Țânțăreau este plin de pești morți
Lacul concesioat de Cristian Țânțăreau este plin de pești morți

Dezastrul ecologic de pe Lacul Ostratu, care marginește Paradisul Verde al lui Țânțăreanu, i-a șocat pe locuitori. Tone întregi de pești zac morți pe apă. Ce stă în spatele dezastrului ecologic.

Sâmbătă-dimineață, pe 23 mai, cei care stau în Paradisul Verde, din comuna ilfoveană Corbeanca, au fost șocați de ce au văzut.

O parte din Lacul Ostratu era acoperit cu pești morți. Unii pluteau pe mijocul apei, în timp ce grămezi întregi de leșuri fuseseră aduse la mal.

Tone de pește plutesc pe lacul care mărginește Paradisul Verde
Tone de pește plutesc pe lacul care mărginește Paradisul Verde

Localnic din Paradisul Verde: ”Trăim live un dezastru ecologic”

”Nu vreau să mai dormim în papuci și șmecherii să-și vadă de treburile lor. Cu toții am avut sau avem impresia că ne-am mutat sau trăim de mai mult timp într-un loc pe care-l credem cumva “mai bun”. Vă vine sau nu să credeți, așa arată Lacul Ostratu, ce marginește Paradisul Verde! Traim live un dezastru ecologic și ceea ce urmează este un pericol uriaș pentru locatarii din vecinatate. Haideți să alăturăm acest scenariu demn de serialul Cernobil la cel cu “insulele de moloz” din ce în ce mai dese de pe câmp, la tonele de deșeuri, pet-uri din petecele de pădure și din șanțuri, la furtul de lemne cu căruța, la fumul care ne intoxică nopțile și iată cum obținem o imagine a unei complicități criminale când indiferența și lipsa de reacție a celor responsabili se împletesc de minune cu ignoranța și confortul fiecăruia dintre noi. Starea noastră de mai bine se datorează percepției de mai bine, realitatea este însă una dezolantă”, a postat Gabriela Paisa, pe grupul comunei Corbeanca, împreună cu imaginile șocante.

Peștii au fost otrăviți, electrocutați sau au murit din lipsă e oxigen

Imediat ce au văzut dezastrul, oamenii s-au mobilizat și au sunat la autorități, astfel că inspectorii de la Direcția Sanitar Veterninară au luat probe de apă, pentru a afla dacă peștii au fost otrăviți cu vreo substanță, așa cum se presupune, au murit electrocutați de braconieri, care ar fi aruncat în apă fire electrice, din cauza deversărilor ori s-au sufocat din lipsă de oxigen.

Grămezi de pește mort s-au strâns la mal
Grămezi de pește mort s-au strâns la mal

”Cunosc o explicație de la un pescar de la care cumpăr pește proaspăt uneori. El pescuiește însă în aval de această zonă, spre Corbeanca Forest... vin niște persoane din Balotești care pun în apă două fire electrice de la o sursă, acest lucru omoară peștele care apoi plutește pe apă sau la mal apoi îl strâng în saci și-l vând în Balotești și Săftica”, a comentat la postare Olimpia Bădulescu, care locuiește în zonă.

Ce spune Cristian Țânțâreanu despre dezastrul ecologic de pe lacul său

Lacul este privat și a fost concesionat cu mulți ani în urmă de mai multe persoane, iar bucata cu peștii morții îi aparține lui Cristian Țânțăreanu, cel care deține de altfel Paradisul Verde.

”Zona lui de lac izvorește din pădure și ține până în strada primăverii, până la poartă practic. El folosește balta în scop personal și aprovizionează cu pește cele două restaurante pe care le are în Paradisul Verde”, ne-au explicat surse de încredere.

Omul de afaceri recunoaște că este balta lui și se consideră vinovat pentru moartea peștilor. 

”Peștii s-au sufocat. Este fitofag chinezesc și e sensibil la treaba asta. N-a plouat din toamnă. Poate că trebuia să fac aeratoare, dar aia era o treabă complicată. Crapul, carasul n-au pățit nimic. Am trimis la incinerat o parte”, a declarat omul de afaceri. 

Dar o mulțime de pește zace și acum pe mal. Și nu este prima dată când pe lacul milionarului are loc un asemenea măcel. Aproape în fiecare an, locuitorii din Paradisul Verde și din împrejurimi au parte de asemenea imagini dezolate și de mirosuri pestilențiale. ”Atât de mulți nu am văzut până acum. Ce e și mai grav e că-i aruncă pe câmp și apoi mirosul e insuportabil. Când erau mai puțini, am văzut că au făcut asta”, a scris și Cristina Spătaru, o localnică.

Postarea doamnei Gabriela Paisa‎ pe Facebook în grupul “Corbeanca social community“

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net