VIDEO Furtună cu grindină uriașă în Zalău! Acoperișurile caselor și parbrizele mașinilor, făcute praf!

furtuna-zalau-grindina.jpg

Grindină cât oul de găină în Zalău!
Foto Facebook

Furtună cu grindină uriașă în Zalău! Mai multe străzi au fost inundate, sute de mașini cu parbrize sparte și la fel de multe locuințe cu aperișurile distruse, după o ploaie torențială neprietenoasă, iscată în Zalău, urma codului roșu de grindină emis de ANM.

UPDATE: ANM a emis, marți, un nou cod roșu de grindină, în mai multe localități din județul Maramureș. Potrivit avertizării, se vor semnala în continuare grindină de mari dimensiuni, vijelie puternică și intensificări puternice ale vântului.

grindina-zalau2.jpg

Foto Facebook

Vremea „furioasă” lovește din nou! Capriciile vremii se simt puternic în ultima perioadă, țara noastră confruntându-se cu fenomene meteo extreme, de la inundații cauzate de precipitațiile abundente, până la tornade, atipice pentru România. O situație asemănătoare a avut loc și în Zalău, marți, 28 mai, după ce o furtună de 15 minute a reușit să produc pagube materiale însemnate.

Mai multe județe din țară, sub cod roșu sau portocaliu de grindină

Mai multe străzi din Zalău au fost inundate, sute de mașini au fost distruse, iar mai multe acoperișuri au fost avariate de bucățile mari de grindină, care au căzut în timpul furtunii, care s-a declanșat în jurul orei 15:30. Orașul a fost sub avertizare de tip cod roșu de grindină, descărcări electrice și averse, emisă de ANM (Administrația Națională de Meteorologie).

Cele mai afectate zone au fost Dumbrava Nord și zona dintre Kaufland și Gară. În parcarea de la Kaufland au fost mai multe mașini distruse, la fel și în parcarea Penny Market din Dumbrava, informează ziualdecj.realitatea.net. Furtuna nu a lovit numai Zalăul însă, ci și localitățile Hereclean, Creaca, Mirșid și Crișeni din județul Sălaj.

Tot sub cod roșu au fost și Jobou, Hereclean, Creaca, Mirșid și Crișeni. Meteorologii au avertizat că, în intervalul orar 15.20 și 16.00, vor fi semnalate „vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, descărcări electrice frecvente şi averse torenţiale ce vor cumula 25…35 l/mp”.

 Tot sub cod roșu au fost și Jobou, Hereclean, Creaca, Mirșid și Crișeni. Meteorologii au avertizat că, în intervalul orar 15.20 și 16.00, vor fi semnalate „vânt puternic cu aspect tornadic, grindină de mari dimensiuni, descărcări electrice frecvente şi averse torenţiale ce vor cumula 25…35 l/mp”.

În același timp, alte zone din județul Sălaj s-au aflat sub avertizare de cod portocaliu de vijelii și grindină de mari dimensiuni. Este vorba despre Cehu Silvaniei, Șărmășag, Bobota, Pericei, Hereclean, Bocșa, Someș-Odorhei, Sălățig, Chieșd, Vârșolț, Mirșid, Crișeni, Benesat, Dobrin, Șamșud, Coșeiu. În plus, județele Arad și Bihor sunt sub atenționare de cod portocaliu, tot până la ora 16.00, de vijelii. Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Furtună cu grindină cât oul de găină în Zalău

În mai multe localități din județul Sălaj, pagubele au fost substanțiale. Grindina care a căzut era de mărimea oului de găină, mai mulți localnici surprizând momentele în care aceasta făcea „ravagii”.

„Au fost șapte apeluri pentru căderi de grindină de dimensiuni mici, medii și mari. AU fost semnalate pagube la acoperișuri, louințe și parprize sparte la mașini. Se face o evaluare a situației”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Sălaj. Autoritățile au făcut apel la locuitori să evite deplasarea în aer liber pe perioada în care este în vigoare codul roșu de grindină.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1