VIDEO Fizicieni falşi pentru bolnavii de cancer

Ultima actualizare:
image

8 fizicieni medicali falşi s-ar fi ocupat chiar de tratamentul bolnavilor de cancer! Chiar Colegiul Fizicienilor Medicali din România vine cu acuzaţiile. Potrivit reprezentanţilor instituţiei, fără noţiuni temeinice de fizică şi fără pregătire ştiinţific, aşa zişii fizicieni medicali au lucrat în spitale şi clinici din toată ţara.

Fizicienii acuzaţi au depus plângere penală împotriva vicepreşedintelui Colegiului Fizicienilor Medicali pentru fals şi uz de fals. Şi ministerul Sănătăţii susţine că ar fi o serie de neadevăruri şi inexactităţi în informaţiile lansate în spaţiul public de Colegiul Fizicienilor.

De ani întregi, tratamentul a numeroşi bolnavi de cancer care fac radioterapie este în mâinile unor impostori care nu au pregătirea necesară ca să fie fizicieni medicali. Asta susţin chiar reprezentanţii Colegiului Fizicienilor Medicali din România.

Printre atribuţiile unui fizician medical se numără calculul dozei de radiaţie administrate bolnavilor de cancer, întocmirea individuală a planului de tratament şi calibrarea calităţii aparaturii de radioterapie.

Printre falşii fizicieni s-ar numără, potrvit Colegiului Fizicienilor, un inginer mecanic, abslvent al Facultăţii de Utilaj Tehnologic. Pe lângă clinicile private bărbatul a activat doi ani la Institutul Oncologie Bucureşti - cel mai mare centru pentru tratarea bolnavilor de cancer din ţară. Iar acum lucrează la Spitalul Militar carol Davila. Şi e membru în Comisia de Oncologie a ministerului Sănătăţii.

Potrivit conducerii Spitalului Militar, acesta ar avea însă toate competenţele necesare.

Mihai Teodor Dumitrache a fost angajat prin concurs în cadrul Centrului de Boli Oncologice/ Secţia Radioterapie. Acesta deţine titlul de doctor în Fizică, este expert în fizică medicală şi este şi coordonator grup fizicieni medicali. Mihai Teodor Dumitrache deţine de asemnea permis nivel 3 emis de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare pentru expert fizică medicală.

Un alt caz făcut public de Colegiul Fizicienilor este cel al unui cetăţean turc, care a lucrat până în 2017 la o clinică privată. Fără să fie acreditat de Colegiul Fizicienilor Medicali. Clinica privată susţine că fizicianul turc îndeplinea criteriile.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susţine că nu are date despre bărbaţii acuzaţi că ar fi falşi fizicieni. Dar promite mai multe controale.

Avizul de liberă practică în cazul fizicienilor medicali este dat de DSP. Colegiul Fizicienilor Medicali are rol consultativ.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net