VIDEO Discurs anti-mască al unui preot din Ploiești. „Au ajuns să se salute cu pumnii, ca vrăjmașii”

slujba.png

Credincioșii participanți la slujbă nu respectau măsurile de distanțare

Un preot de la Biserica Schimbarea la Față din Ploiești îi îndeamnă pe credincioșii prezenți la slujbă să privească cu scepticism măsurile de protecție impuse de autorități.

Acesta a inclus în predica sa și câteva opinii controversate legate de măsurile impuse de autorități în contextul pandemiei de coronavirus. După slujba oficiată sâmbătă, 21 noiembrie, la Biserica Schimbarea la Față (Biserica de Lemn), din cartierul Malu Roșu din Ploiești, preotul a ținut o predică prin care i-a „certat” pe credincioșii care „se supun purtării botniței” și respectă regulile de distanțare socială. 

Preot din Ploiești, predică anti „botniță”

De asemenea, preotul s-a declarat nemulțumit că s-au eliminat strângerile de mână. Într-o înregistrare de circa un minut, preotul amendează modul în care oamenii au ajuns să se salute în această perioadă, precizând că strângerea de mână, care simbolizează „dragostea”, a fost înlocuită de atingerea pumnilor, „creștinii ajungând să se salute precum vrăjmașii”. La slujba de la Ploiești sunt prezenți zeci de enoriași, mulți surprinși fără mască de protecție și fără să respecte distanțarea socială.

Reacția Protoieriei Ploiești

„Ne exprimăm dezaprobarea față de eventuala încălcare a măsurilor în vigoare de prevenire a răspândirii noului coronavirus la biserica Parohiei Schimbarea la Față din Ploiești și vă încredințăm de faptul că situația semnalată va fi investigată la nivel bisericesc, urmând să se aplice toate măsurile care se vor impune”, se precizează într-un comunicat citat de observatorulph.ro.

„Biserica Ortodoxă Română și-a asumat pe deplin și a implementat cu strictețe măsurile de igienă în vigoare, purtarea măștii faciale de protecție, precum și păstrarea distanței de cel puțin 1,5 m între participanții la slujbe înăuntru sau în afara lăcașurilor de cult”, mai spune Protoieria. Preotul este cercetat în prezent de superiori.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1