VIDEO Cimitir găsit pe traseul Drumului Expres Craiova-Pitești. S-au săpat zeci de morminte și se fac cercetări arheologice

cimitir-gropi-sapate-drumul-expres-craiova-pitesti.jpg

Zeci de gropi au săpate în situl arheologic descoperit pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești
Zeci de gropi au săpate în situl arheologic descoperit pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești
Foto: CNAIR

Un cimitir ce datează din perioada neolitică a fost descoperit pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești. Lucrările nu s-au oprit, ci continuă în paralel, deși sunt săpate zeci de morminte și se fac cercetări arheologice.

”Lucrările continuă pe șantierul drumului expres Craiova- Pitești, în paralel cu acțiuni de protejare și valorificare a vestigiilor descoperite recent”, au anunțat pe 15 iunie reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Aceștia spun că au fost descoperite vestigii, precum: schelete, monede și alte elemente istorice.

Angajații Muzeului Național din Alba Iulia fac cercetări arheologice

Cercetarea arheologică a sitului 1 identificat pe tronsonul secțiunii 1 a proiectului se derulează sub conducerea unei echipe de arheologi ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia, coordonată de arheologul Liviu Bălan.

İn sit au fost identificate complexe arheologice aparținând mai multor epoci istorice, de la neolitic, până în perioada medievală târzie.

Potrivit celor de la CNAIR, muncitorii nu au fost scoși de pe șantier, astfel că până acum au reușit să execute lucrări de stabilizare, decapare strat vegetal și montare dale podeț, între kilometri 6 și 10.

 

Citește și: 

Tronsonul 2 din Drumul Expres Craiova-Pitești, gata anul acesta. Ce zice ministrul Cătălin Drulă, după ce a fost pe șantier

Imagini spectaculoase de pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești. Cum arată noul pod peste Olt

Loading...