VIDEO Cel mai tânăr pilot din ţară nu are permis. Uite ce poate face Iulian Jumuga cu un BMW

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Are doar 17 ani, pilotează maşini de curse de la 15 ani, e pasionat de drift, dar spune că cea mai mare provocare a sa de până acum e examenul de Bacalaureat, pe care îl va da în acest an. Iulian Jumuga, zis Jumy de colegii din campionatul naţional de drift, se crede un copil normal, dar care „îmblânzeşte” bolizii de curse ca nici un adolescent de vârsta lui.

Acum 11 zile alerga cu maşina sa de curse, un BMW modificat pentru drifturi, pe platforma aeroportului din Băneasa. Vineri, sâmbătă şi duminică va face câteva demonstraţii de drift în cadrul celui mai mare eveniment de auto-moto de Europa, Bucharest Wheels Arena, care va avea loc la Romexpo, iar săptămâna viitoare va concura în etapa a treia a campionatului naţional de drift, la Braşov.

Ieri, când vorbea cu noi, era cu gândul în altă parte. „După ce terminăm cu interviurile fug direct la şcoală. Vineri, după ce fac demonstraţiile, fug iar să-mi dau teza la matematică”, ne spune Iulian Jumuga, elev în clasa a XII-a la un liceu din Capitală, cel mai tânăr pilot de drift (derapaje controlate) din România. E pasiunea vieţii lui, dar consideră că nimic nu e mai important pentru viitorul lui decât să-şi termine studiile. Cea mai mare provocare a sa este examenul de Bacalaureat, pe care vrea să-l ia cu note mari, nu doar aşa de ochii lumii.

Dacă-l asculţi cum vorbeşte despre maşini tunate e imposibil să nu-l asemuieşti cu un personaj simpatic din Star Wars. Aduce mult cu ingeniosul puşti Anakin Skywalker, mare meşter de maşinării complicate şi zgomotoase. Maşina sa de curse, un BMW E36 modificat, e rodul muncii lui. Finanţarea, însă, dar şi pasiunea pentru motoare turate la maxim, au ajuns la el prin tatăl său. Acum, Iulian concurează cot la cot cu piloţi experimentaţi din campionatul naţional şi speră ca anul acesta să-şi îmbunătăţească performanţa de anul trecut, când a terminat pe locul 6.

simeon stalpnicul png

La vârsta pe care o are, Iulian nu poate conduce încă o maşină pe drumurile publice. Va împlini 18 ani abia în luna iulie a acestui an, însă nu e prea convins să aplice pentru carnet. „Pe pista de concurs mă simt în siguranţă fiindcă driftul înseamnă disciplină. Pe stradă e junglă, un haos general. Nu ştiu cum va fi să conduc în afara circuitului, dar trebuie să o fac, sunt pilot. Mă gândesc dacă să dau examenul pentru permis imediat cum împlinesc 18 ani sau să mai aştept”, ne-a spus Iulian.

Iulian Jumuga va particpa în acest weekend la o serie de demonstraţii de drift în cadrul Bucharest Wheels Arena care are loc la Romexpo. Dacă vreţi să-l vedeţi sunteţi aşteptaţi vineri, sâmbătă şi duminică, în jurul orei 14.00, în curtea complexului comercial. Ediţia din acest an a evenimentului auto-moto abundă însă în demonstraţii ale piloţilor de maşini de curse şi de motociclete. Evenimentele încep la ora 12.00 şi ţin până după ora 20.00. Un bilet de acces pentru o zi este 20 de lei, însă se găsesc şi abonamente la 30 de lei, care vă permit accesul în toate cele trei zile. Tichetele se găsesc la casele de bilete ale complexului Romexpo şi în reţeaua Eventim.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net