VIDEO Ce bucurie! Gabriela, fetița sărmană care i-a cerut primarului un telefon ca să-și facă temele, a primit laptop

Ultima actualizare:

    Gabriela își face temele pe laptop-ul primit în darFotografii: E.ON
Gabriela își face temele pe laptop-ul primit în darFotografii: E.ON

Povestea emoționată a Gabrielei, fetița sărmană care i-a cerut primarului un telefon cu împrumut ca să-și facă temele online, a devenit virală. Asta după ce edilul a postat dorința ei pe pagina sa de Facebook . E.ON a văzut-o și i-a oferit elevei un laptop. Mare a fost bucuria pentru ea!

Pentru copiii sărmani de la țară, care provin din familii cu mai mulți frați, școala online este departe de realitate. Micuții nu au telefoane inteligente, tablete, laptop-uri ca răsfățații din marile orașe.

Astfel că le este aproape imposibil să asiste la orele predate de la distanță. Gabriela este una dintre ei. Este în clasa a VI-a, în localitatea vasluiană Șuletea, și gestul pe care l-a făcut pentru a putea face carte a emoționat pe toată lumea.

Ea i-a scris primarului localității și l-a rugat să o ajute cu un telefon de împrumut sau pe care să-l plătească din alocație, în rate.

Tot ce își dorea, era să poată urma școala online alături de colegii de clasă, cu mențiunea că nu-l va dezamăgi.

Până acum a folosit telefonul mamei, dar Gabriela mai are cinci frați și e greu să-l împartă toți, atât cât au nevoie.

Gabriela a primit laptop, iar frații ei o tabletă
Gabriela a primit laptop, iar frații ei o tabletă

E.ON a ajuns ieri, 7 mai, la familia Gabrielei, căreia i-a dăruit un laptop, dar și o tabletă cu acces la Internet pe care să o folosească frații copilei, astfel încât cu toții să poată face #ScoalaAcasa, alături de colegii lor.

Și nu este singurul gest făcut de această companie.

Peste 250.000 de elevi nu au calculatoare, telefoane sau tabelete

Pentru că micuții care vor să învețe, dar nu au resurse sunt o grămadă. O estimare preliminară arată că peste 250.000 de elevi și mii de profesori nu au calculatoare, laptopuri, tablete sau telefoane smart. 

Cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât, dacă luăm în considerare că peste o treime (38,1%) dintre copiii României cresc în familii cu risc de sărăcie sau excluziune socială.

Toți acești elevi au fost scoși din procesul educațional odată cu suspendarea cursurilor în data de 11 martie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Pentru ei, școala de la distanță nu este posibilă, nu pentru că nu și-ar dori să continue să învețe de acasă, ci pentru că nu au cum să țină legătura cu profesorii.

3 milioane de copii sunt în sistemul educațional

Calculatorul, tableta sau telefonul mobil sunt un lux pe care familiile din care provin nu și-l permit.

“Ne dorim ca aceste laptopuri să ajungă cât mai repede la elevii care au mare nevoie de ele. Desigur că numărul celor care nu au acasă calculatoare, laptopuri sau tablete este foarte mare, dar credem că puțin câte puțin, prin contribuția și implicarea tuturor, putem reuși să aducem cât mai mulți elevi în mediul online”, spune Manfred Paasch, director general al E.ON România.

În sistemul de educație sunt înscriși circa trei milioane de copii, iar potrivit statisticilor populația școlară este în scădere de la an la an. Una dintre cauze este abandonul școlar, iar în această situație se regăsesc mai ales copiii din zonele defavorizate socio-economic, dar și cei care provin din familii cu situații materiale precare.

Despre E.ON România

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a 15 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru circa 3,1 milioane de clienţi.

De la intrarea pe piaţa din România grupul E.ON a investit circa 1,7 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,3 miliarde de euro.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/ultima-ora-monica-anisie-ministrul-educatiei-scolile-vor-oferi-calculatoare-elevilor

http://Bacalaureat și Evaluare Națională 2020. Calendarul examenelor și cum se vor organiza testările anul acesta

http://E oficial! Grădinițele, școlile, liceele și facultățile nu se mai deschid anul acesta

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net