VIDEO Bilanțul inundațiilor din Alba. Imagini cu prăpădul lăsat în urmă de viituri

inundatii-ocolis.png

Imaginile prăpădului din localitatea Ocoliș
foto: ISU Alba

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Efectul ciclonului devastator din Germania s-a simțit din plin și în România, în județul Alba. Zeci de case din zona oraşelor Abrud şi Câmpeni sunt inundate, iar 62 de persoane au fost evacuate. Pompierii au intervenit pentru a salva mai multe persoane din locuinţe. DN 74 a fost blocat de aluviuni.

Zeci de case din judeţul Alba, în special în zona oraşelor Abrud şi Câmpeni, au fost inundate, vineri seară, în urma ploilor torenţiale şi 62 de persoane au fost evacuate. Pompierii au intervenit pentru a salva mai mulţi oameni din locuinţe, inclusiv doi copii. Drumul naţional 74, care leagă Abrudul de Câmpeni, este acoperit de aluviuni. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, în urma ploilor de vineri, s-au creat torenţi şi viituri în zona de nord-vest a judeţului.

pompier-cara-om-2.jpg

Oameni cărați pe sus, din casele distruse de ape
foto: ISU Alba

Bilanțul inundațiilor din județul Alba

  • Astfel, DN 74 Câmpeni - Cărpiniş este blocat de aluviuni. 
  • În oraşul Abrud, sunt trei case şi un subsol inundate, iar o stradă este blocată de copaci căzuţi. În satul Valea Săliştii sunt 4 case inundate.
  • În oraşul Câmpeni, sunt 8 case inundate şi două obiective socio-economice, iar o stradă este colmatată.
  • În comuna Horea, este o casă inundată.
  • În comuna Roşia Montană, în satul Roşia Montană, o casă a fost avariată, alte două - inundate şi un drum este colmatat.
  • În satul Curături, este o casă inundată, în satul Gura Roşiei - o casă este avariată de o alunecare de teren şi două curţi sunt inundate, în satul Cărpiniş sunt 11 case inundate şi s-a produs o alunecare de teren, sunt copaci căzuţi şi un drum surpat. În satul Dăroaia, sunt 5 case inundate.
  • În comuna Sohodol, în satul Sohodol sunt case inundate, iar DJ 750A Sohodol-Gura Sohodolului este distrus pe 100-150 de metri. În Poiana Sohodol, este un stâlp căzut şi un drum s-a surpat. La Gura Sohodol, sunt 4 case inundate.
  • În comuna Şugag, un drum comunal este colmatat.
  • De asemenea, în judeţ au fost raportate mai multe autoturisme luate de ape.
  • 62 de persoane au fost evacuate

"62 de persoane evacuate. Din fericire până la acest moment, nu au fost raportate victime", a transmis ISU Alba. Astfel, la Câmpeni au fost salvate două persoane din două case de pe strada Gării şi patru adulţi şi doi copii de pe strada Virsi. Vineri seara, ISU Alba a intervenit cu 9 ofiţeri şi 41 de subofiţeri, 3 autospeciale cu apă şi spumă, 3 autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o barcă pneumatică, un microbuz şi două motopompe remorcabile. Inspectoratul de Jandarmi a mobilizat 10 autoturisme cu un ofiţer şi 23 de subofiţeri, iar Poliţia Judeţeană Alba cu 8 autoturisme şi 22 de poliţişti.
De asemenea, CLSU Şugag a mobilizat un  buldoexcavator şi 5 persoane, iar SDN Alba - 3 buldoexcavatoare care acţionează pe DN 74.

Citește și:

Bilanţ cumplit în Germania, după inundații: 81 de morţi și 1.300 de oameni dispăruți

VIDEO Localități din Alba, măturate de viitură. Peste 30 de case distruse, oameni izolați în poduri

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul