VIDEO Bacilul care ucide

Ultima actualizare:
image

Este alertă în judeţul Teleorman, după ce la Spitalul Muncipal din Roşiorii de Vede a fost descoperit bacilul piocianic. Foarte rezistent la antibiotice, bacilul poate ucide pacienţii care au imunitatea scăzută şi chiar nou-născuţii. Deja, la Roşiorii de Vede, secţiile de Terapie Intensivă şi ortopedie au fost închise, acelaşi lucru întâmplându-se şi cu spălătoria. O parte din pacienţi au fost tranferaţi la Spitalul de Urgenţă din Alexandria, iar alţii au fost luaţi acasă de aparţinători de frica bacilului.

Cei care au rudele internate la Spitalul din Roşiorii de Vede au intrat în panică imediat cum au auzit de descoperirea bacilului piocianic în anumite secţii.

Totul a început când la camera de gardă a Spitalului s-a prezentat o persoană în vârstă de 89 de ani. În urma unui examen, medicii au decis că aceasta trebuie operată. Avea ulcer perforat cu peritonită.

Imediat personalul s-a autosesizat. Au fost făcute analize, iar în urma testelor rezultatul a fost negativ.

Bacteria a mai fost descoperită la spălătoria Spitalului, la sfârşitul lunii noiembrie. Atunci, acelaşi pacient fusese internat la secţia ortopedie.

Inspectorii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Teleorman spun că cei vinovaţi urmează a fi pedepsiţi.

Pentru că secţiile au fost închise, mai mulţi pacienţi de la Roşiorii de Vede au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alexandria.

Bacilul piocianic nu atacă oamenii sănătoşi, dar poate conduce la complicaţii fatale când se dezvoltă în organismul unei persoane cu sistemul imunitar slăbit, indiferent de vârsta acesteia. Organismul infectat cu bacilul piocianic face febră, ca la orice infecţie, după care urmează septicemia şi decesul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net