VIDEO Apă neagră la robinete

Ploieştenii au fost avertizaţi să nu folosească apa de la robinete! Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Prahova au anunţat că s-a spart o magistrală în zona de nord a oraşului şi e posibil ca apa să fie contaminaă din punct de vedere microbiologic.

Oricum, cu ochiul liber se vede că e murdară. Ca să rezolve cumva situaţia, cel puţin temporar, operatorul de apă şi canal a pus la dispoziţia clienţilor mai multe cisterne cu apă, iar de mâine, în şcolile din zonă, primăria va trimite sticle cu apă potabilă.

 Problema a apărut ieri, când după fisurarea unei conducte magistrale pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, clienţii au constatat că apa are aspect ciudat.

Dincolo de apa care nu poate fi baută, cetaţenii s-au plans şi că înregistrează pierderi mari. Ei susţin că operatorul Apa Nova Ploieşti se chinuie de cateva zile sa repare conducta şi că în tot acest timp apa a fost risipită.

În cele din urmă, autorităţile au anunţat astăzi că este mai bine ca populaţia să nu consume apa de la robinet până marţi, când vor ieşi analizele de laborator.

Ploieştenii afectaţi de această situaţie pot folosi apa doar pentru toaletă. În aceste condiţii, cei mai mulţi şi-au cumparat apa plată.

De maine, când reincep cursurile, elevii din şcolile din zona afectată de avarie vor primi bidoane cu apă potabilă de la Primăria Ploieşti.

Loading...