VIDEO 100 de români, transferaţi de pe insula Samothraki. Familiile cu copii au avut prioritate

turisti_blocati_in_samothraki.jpg

turisti blocati in insula samothraki
Sute de români au rămas blocați pe insula Samothraki din nordul Greciei
Foto: Facebook

Calvarul românilor blocați în Nordul Greciei, pe insula Samothraki, începe să ia sârșit. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) anunţă joi, 15 august, că 100 de români au fost deja transferaţi de pe insula Samothraki, unde transportul cu feribotul către partea continentală a Greciei este blocat de mai multe zile.

”În cursul zilei de 14 august 2019 au fost efectuate şase curse de transfer dinspre insula Samothraki, dintre care două exclusiv pentru autoturisme. Consulul General al României la Salonic, aflat în portul Alexandroupoli din data de 14 august, a asistat pe parcursul nopţii la desfăşurarea demersurilor de evacuare a cetăţenilor români dinspre insula Samothraki, fiind singurul diplomat străin prezent în port. Conform datelor estimative comunicate de diplomatul român, precizăm că un număr de 25 autovehicule şi aproximativ 100 cetăţeni români au fost transferaţi, până la acest moment, pe partea continentală a Republicii Elene, familiile cu copii şi persoanele cu dizabilităţi având prioritate la îmbarcare”, anunţă MAE.

Unde pot suna românii pentru a cere asistență consulară

Navele de transport îşi vor continua programul de funcţionare, conform următorului grafic estimativ comunicat de autorităţile locale: Nava Zephiros, pentru pasageri cu plecare estimată la ora 11:00; Nava Andrus Jet pentru pasageri şi autoturisme şi nava Anax pentru autoturisme vor continua să circule şi joi, orele de plecare urmând a fi comunicate pe parcursul zilei.

ferry_grecia_insula_samothraki.jpg

feirbot insula samothraki
Feribotul Saos care făcea legătura între insula Samothraki și orașul Alexandroupolis din Grecia continentală s-a defectat săptămâna trecută

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 şi +30 210 6744544, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al misiunii: +30 6978996222.

Atenționări de călătorie: risc ridicat de incendii

Ministerul Afacerilor Externe aminteşte că a emis două atenţionări de călătorie pentru Republica Elenă cu privire la existenţa unui risc ridicat de incendii de vegetaţie pentru data de 15 august în Insulele Ionice, precum şi pentru prognoză meteorologică de vreme nefavorabilă în Macedonia (Chalkidi, în special în data de 16 august 2019), Tracia (Samothraki), Thessalia (Insulele Sporades-în special în data de 16 august 2019), care pot fi consultate la: www.mae.ro/node/49787, www.mae.ro/node/49789.

Citește și:

VIDEO Mărturia unei românce care a rămas blocată pe insula Samothraki

Românii blocați pe insula Samothraki, nevoiți să-și abandoneze mașinile. Nava va transporta doar persoane

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1