Victor Ponta e acuzat de complicitate la spălare de bani!

Ultima actualizare:

    Victor Pontafoto: captură Digi 24
Victor Pontafoto: captură Digi 24

Fostul preşedinte al PSD Victor Ponta este audiat, marţi, la DNA Ploieşti, în calitate de suspect, el fiind acuzat că ar fi primit bani pentru a pune o anumită persoană pe listele parlamentare la alegerile din 2012. El a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

UPDATE: Victor Ponta ar fi primit, în calitate de președinte al PSD; 220.000 de euro de la Sebastian Ghiță pentru organizarea în România a vizitei unei „personalități politice străine”. Sebastian Ghiță spunea că ar fi vorba despre premierul britanic Tony Blair.

Miza: prin mediatizarea întâlnirilor cu Tony Blair, Victor Ponta ar fi câștigat capital politic înainte de alegerile parlamentare din 2012.

În schimbul banilor, Sebastian Ghiță ar fi fost confirmat candidat într-un colegiu eligibil la parlamentare. El a și câștigat, de altfel, un mandat de deputat, scrie Digi24.

Pe durata controlului judiciar, Victor Ponta nu are voie să facă declarații în presă privind acest dosar sau în privința procurorilor care îi instrumentează cazul, a celorlalte persoane cercetate în dosar sau a martorilior.

„Procurorul mi-a zis că nu am voie să fac declarații. Sigur că îmi susțin nevinovăția, dar n-am voie să fac declarații publice, prin decizia procurorului”, a spus Victor Ponta la ieșirea de la DNA

Este al doilea dosar în care Victor Ponta este suspectat de corupție. În același dosar este audiat și Sebastian Ghiță. Fostul premier este acuzat de folosirea autorităţii şi influenţei pentru obţinerea de foloase necuvenite, notează Digi24.

.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net