Victor Ponta, și afară din Barou, și fără bani? Ce spune Monica Macovei

Ultima actualizare:

    Monica Macovei îi cere decanului Baroului București să-l excludă pe fostul ministru din breasla avocaților
Monica Macovei îi cere decanului Baroului București să-l excludă pe fostul ministru din breasla avocaților

Ziua de marți, 6 septembrie, nu a fost, cu siguranță, una ușoară pentru Victor Ponta. Chemat la DNA și mai apoi pus sub control judiciar sub acuzația de spălare de bani, fostul premier a tremurat și pentru locul din Baroul București. Monica Macovei a fost foarte fermă în fața avocaților.

”Am fost la ședința Consiliul Baroului București pentru a susține cererea pe care am făcut-o privind excluderea lui Victor Ponta din Baroul București. Pe scurt: Victor Ponta a intrat cu scutire de examen în Baroul București pentru că avea titlul de doctor în drept. Titlul de doctor i-a fost retras de ministrul Educației, ca atare nu mai poate să rămână avocat”, a scris Monica Macovei pe contul personal de Facebook imediat după ce a ieșit de la discuții.

Europarlamentarul a precizat că nu are nimic personal cu omul Ponta și că nu-și dorește decât aplicarea legii. ”Este sarcina Baroului să găsească temeiul juridic și să aplice legea. O soluție juridică, de exemplu, poate fi ca Baroul, în simetria actelor administrative, să-i retragă scutirea de examen. Actul administrativ este scutirea de examen și, deci, numirea în profesie. Excluderea este consecința revocării acelui act de primire în profesie fără examen. Și atunci, automat, nu mai poate fi avocat decât dacă dă examen. Să dea și Victor Ponta examen ca orice alt avocat”, a precizat Macovei.

Ar trebui să restituie și sporul salarial de la Parlament și Guvern

Locul în Baroul București nu este singura miză, după ce plagiatul lui Victor Ponta a fost recunoscut oficial de Ministerul educației, la 1 august 2016. ”Parlamentul României, unde Victor Ponta a lucrat atâția ani de zile și care i-a plătit salariul ca bugetar, și Guvernul trebuie să îi ceară cei 15% cât timp a beneficiat de acest spor lunar primit pentru că era doctor în drept. Și asta, chiar dacă va fi sau nu exclus din Barou, pentru că sporul de 15% era luat pentru diploma de doctor”, a adăugat Monica Macovei.

Monica Macovei a solicitat Baroului București să-l excludă pe Victor Ponta după ce s-a dovedit că fostul premier a plagiat teza de doctorat. Ponta a fost primit fără examen în Barou tocmai în baza titlului de doctor. Politicianul a fost audiat la Barou în urmă cu o săptămână, dar luarea unei decizii a fost amânată pentru a-i permite și Monicăi Macovei să-și spună punctul de vedere.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net