Victor Ponta a ratat deschiderea anului școlar din cauza controlului judiciar

Ultima actualizare:

    Victor Ponta, învins cu propriile armefoto: realitatea.net
Victor Ponta, învins cu propriile armefoto: realitatea.net

Fostul premier Victor Ponta și-a manifestat indignarea pe Facebook după ce a ratat festivitatea de dechidere a anului școlar. Politicianul obișnuia să fie alături de elevii Liceului Tudor Vladimirescu din Târgu Jiu în prima zi de școală. În acest an, Ponta nu a putut ajunge la ceremonie din cauză că a fost chemat la Poliție, măsură impusă de controlul judiciar.

Victor Ponta nu poate părăsi țara, însă acest lucru nu l-a putut ajuta nici măcar să ajungă la Târgu Jiu pentru debutul anului școlar. Ponta a fost chemat la Poliție la ora 12.00, pentru a da noi detalii procurorilor DNA în dosarul deschis acum o săptămână pe numele său. Fostul premier a declarat că i-ar fi fost imposibil să ajungă la ora 9.00 la liceu și la ora 12.00 la Poliție. „Aș fi vrut să fiu prezent, ca în fiecare an, la Târgu Jiu - la Liceul „Tudor Vladimirescu”! Mai ales pentru că ne-am ținut încă o dată de cuvânt și s-a finalizat în acest an instalația modernă de încălzire a Liceului (de care aveau nevoie de peste 20 de ani)! Din păcate însă nu aveam cum, în mod fizic, să fiu la ora 9 la ceremonia de deschidere a Anului Școlar la Târgu Jiu și să și ajung până la ora 12 la Secția 6 Poliție București (conform obligațiilor legale din controlul judiciar)! Anul viitor va fi un an mai bun - iar eu nu voi mai lipsi de la aceste momente importante.

Update - Nu are nicio vină Poliția pentru această situație (cum am văzut undeva în presă). Este o obligație legală impusă de DNA Ploiești pe care evident că o respect”, a scris Ponta pe Facebook.

DNA Ploiești a început urmărirea penală pe numele său într-un dosar care îl vizează și pe deputatul Sebastian Ghiță. Procurorii spun că Ponta ar fi primit 220.000 de euro pentru a-l promova în Parlament pe Sebastian Ghiță. Cu banii primiți, Ponta l-ar fi plătit pe fostul premier britanic Tony Blair pentru a-i susține imaginea publică. După retragerea din activitatea politică, fostul demnitar englez s-a ocupat și de imaginea președintelui Kazahstanului, căruia îi oferea consultanță politică și economică. Procurorii spun că relația lui Victor Ponta cu Tony Blair a lovit inclusiv în interesele economice ale României. În timpul mandatului său la Palatul Victoria, Victor Ponta și-a asumat, în numele Guvernului, o hotărâre prin care compania KazMunayGas a fost iertată de 600 de milioane de dolari, datoria istorică a Rompetrol.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net