Victor Ponta a împlinit 46 de ani. 11 lucruri pe care nu le știați despre el

fost premier victor ponta.jpg

fost premier victor ponta
Victor Ponta împlinește astăzi, 20 septembrie, 46 de ani și a adunat 17 ani în politică
FOTO: adevarul.ro

Victor Ponta împlinește astăzi, 20 septembrie, 46 de ani și a adunat 17 ani în politică. Fostul premier ”s-a grăbit” toată viața și a fost cel mai tânăr în majoritatea funcțiilor pe care le-a avut. Iată 11 lucruri pe care nu le știați despre fostul premier.

A fost cel mai tânăr premier al țării și din Europa. Victor Ponta nu împlinise 40 de ani când a ocupat pentru prima dată fotoliul de prim-ministru la Palatul Victoria, dar și cel mai tânăr premier demisionar, la doar 43 de ani. Astăzi, 20 septembrie, Victor-Viorel Ponta împlinește 46 de ani.

11 lucruri pe care nu le știați despre Victor Ponta

*Victor Ponta s-a născut în zodia Fecioarei, are 192 cm înălțime și 87 de kg greutate.

familia_victor_ponta-daciana sarbu-irina ponta-andrei ponta.jpg

familia_victor_ponta-daciana sarbu-irina ponta-andrei ponta
Victor Ponta căsătorit cu Daciana Sârbu și are doi copii: Andrei de 14 ani și Irina, de 10 ani
FOTO: Click!

Vorbește patru limbi străine: engleză, franceză, italiană și spaniolă. Este căsătorit cu Daciana Sârbu și are doi copii: Andrei de 14 ani  (din prima căsătorie, cu Roxana) și Irina, de 10 ani.

* Când Victor Ponta avea 9 ani, părinții săi s-au despărțit, iar el era răsfățatul mamei și al surorii mai mari, Alexandra. Era considerat ”bărbatul casei”. Mai târziu, va mai avea o soră, Izabela, vecină de bloc. Părinții acesteia au murit unul după celălalt, iar Izabela a fost adoptată de mama lui Victor Ponta. Izabela  locuiește acum la Milano, în Italia.

* Este pasionat de sport. A jucat baschet de când era elev, până în 2014 când și-a rupt un genunchi și a fost operat în Turcia.

* În 1989, avea 17 ani şi era elev la Liceul Ion Neculce din Bucureşti. Pasionat de baschet, era vedeta şcolii. De aceea, a fost acceptat într-un schimb de experienţă cu elevi din Franţa.

victor ponta_la_paris.jpg

victor ponta_la_paris
La 17 ani, Victor Ponta nu s-a mai întors dintr-o excursie în Franța. A dormit în parcuri și a prăjit cartofi într-un fast-food
FOTO: Click!

Spre surprinderea tuturor, tânărul Ponta a decis să nu se întoarcă în ţară. Avea 20 de dolari în buzunar şi nu ştia limba franceză. A dormit două săptămâni pe bănci, în gară şi în parcurile din Paris. A împlinit 18 ani în capitala Franţei. A rămas opt luni departe de casă, timp în care a lucrat într-un fast-food, unde prăjea cartofi. Mama l-a convins să se întoarcă în ţară, a dat tezele, a luat Bac-ul şi a intrat la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti.

* Îi plac motoarele. A fost copilot la raliuri, până în 2010 când s-a răsturnat de câteva ori cu mașina de curse și-a speriat soția, pe Daciana Sârbu.

victor ponta-raliu-copilot.jpg

victor ponta-raliu-copilot
Lui Victor Ponta Îi plac motoarele. A fost copilot la raliuri, până în 2010 când s-a răsturnat de câteva ori cu mașina de curse
FOTO: Click!

Înainte de a se căsători cu Daciana, Victor Ponta a vrut să o impresioneze. În 2008, a împrumutat o motocicletă puternică, dar a lovit o groapă și s-a accidentat. Ponta a povestit că s-a trezit pe o lespede în cimitir dus de două bătrâne care voiau să îl salveze.

* A fost cel mai tânăr procuror din istorie, la 23 de ani, imediat după ce a absolvit Facultatea de Drept din București.

victor ponta-sef_corp_control_guvern.jpg

victor ponta-sef_corp_control_guvern
Victor Ponta a fost șeful Corpului de Control al Guvernului condus de Adrian Năstase (2001)
FOTO: Click!

Unul din profesorii săi, Adrian Năstase, l-a invitat să intre în politică, în 2001.

În noiembrie 2003, Victor Ponta a fost ales preşedinte al Tineretului Social Democrat (TSD), funcţie pe care a ocupat-o până pe 18 noiembrie 2006. În același an, a devenit vicepreşedinte al Partidului Social Democrat (PSD).

* În 2004, la 32 de ani, a fost ales deputat, printre cei mai tineri din istoria Parlamentului României.

* La 38 de ani, în luna mai 2012, Victor Ponta a fost învestit în funcţia de prim-ministru al României şi în fruntea Guvernului, devenind astfel cel mai tânăr prim-ministru din Europa. După ce a remaniat de câteva ori Guvernul, Victor Ponta a fost din nou investit ca premier, la 17 decembrie 2012, în urma alegerilor în care USL de atunci a câștigat alegerile.

* În 2014 şi-a depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie. După primul tur de scrutin, de la 2 noiembrie, Victor Ponta, cu 40.44% din voturi, iar Klaus Iohannis pe locul doi, cu 30.37% din voturi, și avea șanse să devină cel mai tânăr președinte al țării din istorie. La al doilea tur de scrutin, la data de 16 noiembrie 2014, situația s-a inversat, iar Victor Ponta a pierdut fotoliul de la Palatul Cotroceni.

* În luna mai 2018, Victor Ponta a lansat oficial Partidul Pro România, al cărui cofondator este, alături de Daniel Constantin și Sorin Pâslaru.

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1