Victor Ponta este Ministrul Interimar al Justiției

Ultima actualizare:

    Ponta, preşedinte PSD
Ponta, preşedinte PSD

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, l-a desemnat, astăzi, pe premierul Victor Ponta ca ministru interimar al Justiţiei, scrie Mediafax.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele interimar, Crin Antonescu, a semnat marţi Decretul pentru desemnarea domnului Victor-Viorel Ponta, prim-ministru al Guvernului României, ca ministru interimar al Justiţiei.

Luni seară, premierul Victor Ponta anunţa că Mona Pivniceru i-a transmis că va demisiona din funcţia de membru al CSM, procedurile urmând să fie încheiate în câteva zile.

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a respins, luni, în unanimitate, detaşarea Monei Pivniceru la Justiţie. Detaşarea unui membru CSM în orice funcţie publică este contrară legii, şi-a motivat CSM decizia.

"În unanimitate, Secţia pentru judecători a respins ca inadmisibilă cererea de detaşare a doamnei judecător Mona Pivniceru, membru ales în CSM, la Ministerul Justiţiei în vederea numirii în funcţia de ministru al Justiţiei considerând că detaşarea unui membru CSM în orice funcţie publică este contrară legii. Demisia din funcţia de membru al CSM dă posibilitatea oricărui magistrat să formuleze o cerere de detaşare în cadrul unei alte instituţii publice. În mod legal, atâta vreme cât nu s-a dispus detaşarea doamnei judecător, nu poate fi numită în această funcţie în această zi", a declarat, luni, preşedintele CSM, Alina Ghica.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net