Victor Ponta: „Dacă îi dovedesc lui Dragnea că nu l-am denunțat, atunci să demisioneze!”

Ultima actualizare:

    Liviu Dragnea și Victor Ponta sunt acum dușmani pe față
Liviu Dragnea și Victor Ponta sunt acum dușmani pe față

Fostul lider al PSD Victor Ponta a declarat, luni, că în cursul zilei va depune o solicitare la DNA pentru a-i fi precizată calitatea în care a fost audiat în dosarul lui Liviu Dragnea, după ce acesta l-a acuzat din nou că este unul dintre denunţătorii din dosarul său.

Ponta a susţinut că nu a depus în viaţa lui un denunţ, spunând că dacă va dovedi, cu hârtie de la DNA, că a fost audiat doar în calitate de martor, Liviu Dragnea, "cel mai mare mincinos din istoria politicii româneşti", trebuie să demisioneze din Parlament şi din PSD.

Victor Ponta a făcut aceste declaraţii presei, luni, la instanţa supremă, unde s-a prezentat pentru a fi audiat în dosarul Turceni-Rovinari, în care este judecat pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală şi spălarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis în calitate de avocat.

"Liviu Dragnea a spus din nou că sunt denunţător în dosarul lui. Astăzi depun cerere la DNA să-mi precizeze dacă am calitate de martor sau de denunţător. (...) Dacă Dragnea aduce un denunţ al meu, eu azi îmi dau demisia din Parlament şi aţi scăpat de mine, dar dacă aduc eu hârtie că am dat declaraţie de martor, nu mai e chestiune de scuze, va trebui să îşi dea demisia din PSD şi din Parlament. Nu am depus în viaţa mea niciun denunţ penal, nici împotriva domnului Dragnea, nici a nimănui. (...) Ori eu sunt denunţător, ori domnul Dragnea este cel mai mare mincinos din istoria politicii româneşti. Dacă a minţit, trebuie să răspundă pentru asta, pentru că toată România depinde de minciunile domnului Dragnea", a declarat Ponta.

Întrebat de jurnalişti dacă la audierile de la DNA a spus că Tel Drum îi apaţine lui Dragnea, Ponta a răspuns: "Nu, nici vorbă, eu am spus doar că am fost pe lacul Belina".

Liderul PSD, Liviu Dragnea, l-a acuzat din nou pe Victor Ponta, duminică seară, că, alături de Dan Şova şi Teodor Niţulescu, este denunţător în dosarul Tel Drum. "Turnătorii din dosar îi ştiu. Sova, Ponta, Niţulescu. Am auzit că unii se tot alintă. «Să-mi ceară scuze, că eu nu am spus", a spus Dragnea, la România TV.

În 13 noiembrie 2017, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost pus sub urmărire penală sub acuzaţiile de constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul, într-un dosar în care sunt urmărite penal alte opt persoane, între care reprezentanţi ai firmei Tel Drum.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net