Victor Micula este liber de Revelion. De ce a fost amânat atât de mult procesul

Ultima actualizare:

    Victoraş Micula se îmbrăca în poliţist şi mergea la percheziţii
Victoraş Micula se îmbrăca în poliţist şi mergea la percheziţii

Cu o lună a fost amânată judecarea propunerii de arestare în lipsă a milionarului Victor Micula, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de patru poliţişti, acuzaţi că l-au protejat şi i-au permis să acceseze baze de date secrete ale MAI. Micula jr. se află în Elveția, iar judecătorii au decis să se amâne până când inculpatul va primi citația acolo unde locuiește.

Cererea de arestare preventivă în lipsă a lui Victor Micula a fost formulată de către procurori chiar prin rechizitoriul înaintat instanţei şi a primit termen de judecată luni, 28 decembrie, scrie adevarul.ro. Anchetatorii îi impută lui Micula jr. că, în loc să se prezinte şi să lămurească acuzaţiile, a sfidat organele de anchetă şi s-a sustras urmăririi penale, atacându-i în mediul online pe ofiţerii DGA care l-au cercetat, catalogându-i infractori pe conturile sale de pe reţele sociale. Tânărul s-a stabilit încă din vară în Elveţia, unde s-a cazat la un hotel de 5 stele şi se distrează organizând petreceri cu prieteni din România. Totodată, transmite, prin reţele sociale, lecţii online de educaţie antreprenorială cu premii pentru participanţi. 

Inculpatul Victor Micula și-a angajat 5 avocați  

Luni, la Tribunalul Bihor s-au prezentat cei cinci avocaţi ai milionarului. Potrivit portalului instanţei, judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus ca dezbaterile să fie amânate „în vederea îndeplinirii legale a procedurii de citare cu inculpatul”, căruia i se va trimite citaţie în Elveţia. Asta în pofida opoziţiei procurorului de caz, care ar fi atras atenţia că singurul document aflat la dosar arată că Victor Micula are reşedinţa la Oradea, iar avocaţii săi nu au prezentat alte acte din care să rezulte că milionarul şi-a stabilit domiciliul sau reşedinţa în hotelul din Elveţia. Ca atare, procesul se poate amâna în neştire, sub acest motiv, deoarece milionarul poate să se mute oricând la o altă adresă. 

Nemulţumirea anchetatorilor este cu atât mai mare cu cât dezbaterile s-au amânat pe 26 ianuarie, anul viitor, un termen pe care îl consideră îndepărtat pentru o astfel de procedură. 

Află ce acuzații i se aduc lui Micula jr. din adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net