Vicepremierul Raluca Turcan, despre alegerile locale: "Trebuie să reprezinte o prioritate"

Ultima actualizare:

    Raluca Turcan
Raluca Turcan

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că organizarea alegerilor locale în toamnă este „o necesitate”, menţionând că „poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime”, citează Agerpres.

Raluca Turcan a declarat, în cadrul unei emisiuni Digi24, că mandatele aleșilor nu mai pot fi prelungite, astfel este necesar ca în toamnă să fie organizate alegeri. „În mod normal ar trebui să se ţină... Mi-e greu să afirm dacă aş vrea să se ţină alegerile, cert este că e o necesitate organizarea alegerilor. Mandatul aleşilor locali a fost prelungit până cel târziu spre finalul anului, de asemenea mandatul parlamentarilor expiră la finalul anului”.Turcan a amintit că există precedente în alte ţări, unde s-au desfăşurat alegeri, şi „nu se poate demonstra că organizarea alegerilor a fost la originea creşterii numărului de cazuri” de SARS-CoV-2, potrivit hotnews.ro.Conform vicepremierului, în momentul de faţă, „organizarea în sine a alegerilor poate fi făcută în condiţii de sănătate publică optime, adică: toate birourile secţiilor de votare să aibă o dispersare optimă a membrilor secţiilor de votare corespunzătoare, să se dezinfecteze instrumentele cu care se votează şi, practic, oamenii să se ducă în procesul electoral fără a fi supuşi niciunui pericol”.

Perioada de campanie, motiv de îngrijorare

Raluca Turcan a semnalat însă un motiv de îngrijorare: „şi pentru noi, şi pentru specialişti, este pregătirea alegerilor, modul în care partidele îşi vor face campanie, pentru că nu toţi înţeleg că trebuie să se readapteze şi că pot să folosească mult mai mult comunicarea online, pot să folosească mai mult platformele sociale”.Ea a recunoscut că nu există în acest moment date care să arate dacă este sau nu periculos să organizezi alegeri, dar că ele sunt o prioritate.  „Eu cred că organizarea alegerilor ar trebui să reprezinte o prioritate şi să evaluăm pericolul organizării alegerilor sub impactul sănătăţii publice a oamenilor, însă mi-e greu acum, nu am toate datele să vă spun dacă este extrem de periculos sau nu să organizezi alegeri. Datele şi precedentele ne arată că poţi să organizezi alegeri. Eu cred că i-am obişnuit deja pe oameni că acest Guvern pune sănătatea publică pe primul loc”, a concluzionat Turcan.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Hotel Ambasador Bucuresti FOTO Shutterstock
image
image
image
image
image
image
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net