Viaţa vrăjitoarelor de lux din România. Mult aur, har puţin

main_vrajitoare.jpg

vrajitoare romania
Globul de cristal nu lipseşte din "arsenalul" unei vrăjitoare experimentate
Foto Lucia Sekerkova

Un fotograf din Slovenia a demarat un proiect interesant menit să ne prezinte cine sunt ochii ageri care ne cercetează destinul în palmă, în bobi de grâu sau în cerul înstelat.

Fotografa Lucia Sekerkova s-a împrietenit cu Maria Câmpina, regina vrăjitoarelor de la noi din ţară, şi a ajuns să documenteze meseria acestor femei. Contactul cu "greii" magiei albe a fost făcut prin intermediul anunţurilor din ziare. Autoarea acestor poze a povestit pentru vice.ro cum a ajuns să fie fascinată de România şi mai ales, de ce a dorit să documenteze viaţa vrăjitoarelor autohtone.

maria_campina.jpg

Maria Câmpina, regina vrăjitoarelor
Maria Câmpina, regina vrăjitoarelor
Foto Lucia Sekerkova

"Am fost fascinată și speriată de lucrurile oculte încă din copilărie. În timpul facultății am vrut să ajung în România prin Erasmus, e o țară ciudată și un pământ misterios, cu o mulțime de legende. M-am uitat pe internet după informații despre sate, oameni și tradiții, până am dat peste un video pe YouTube și mi-am spus că trebuie să vin să văd cu ochii mei și să trăiesc pe propria piele ce există aici. Prin comunitatea de couchsurfing m-am întâlnit cu fotograful Cosmin Iftode, acum un prieten foarte bun, care mi-a fost ghid și translator, pentru că puține vrăjitoare vorbesc engleză. Fără ajutorul său acest proiect nu ar fi fost posibil", a povestit Lucia Sekerkova.

rsz_h613_18_294.jpg

vrajitoare romania
Vrăjitoria este singura ocupație permisă femeilor rome
Foto Lucia Sekerkova

Citiţi materialul integral pe Vice.ro.

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1