Viaţă de poliţist: Dimineaţa - şpăgar, la prânz - bătăuş, seara - «peşte»

Ultima actualizare:

    Ofiţerii DGA  au dus la audieri  29 de poliţişti de  la Secţia 3 (Foto: Mediafax)
Ofiţerii DGA au dus la audieri 29 de poliţişti de la Secţia 3 (Foto: Mediafax)

Plătiţi să vegheze asupra liniştii şi ordinii bucureştenilor, mai mulţi subofiţeri de la Secţiile 3 şi 1 de poliţie au confundat haina de serviciu şi au profitat de naivitatea unor persoane certate cu legea. Au luat şpăgi în trafic şi taxe de protecţie de la prostituate şi peştii lor.

Peste 200 de poliţişti, procurori şi mascaţi au luat cu asalt două secţii de poliţie din centrul Capitalei, dar şi alte 30 de locaţii.

Căutau poliţişti corupţi, dar şi complici ai acestora, acuzaţi de luare de mită, abuz în serviciu, complicitate la proxenetism şi prostituţie, favorizarea infractorului, lipsire de libertate şi chiar tortură.

În jurul prânzului, la sediul Direcţiei Generale Anticorupţie au ajuns cu mandat de aducere doi agenţi de la Ordine Publică de la Secţia 1 şi alţi 29 de la Secţia 3.

Mascaţii au săltat doi poliţişti din sediul Secţiei 1

simeon stalpnicul png

După ore întregi de audieri, procurorii au emis zece ordonanţe de reţinere pe numele poliţiştilor. Oricine aude aceste acuzaţii se duce cu gândul la clanuri mafiote sau interlopi cu ştate vechi.

În fapt, „eroii", inspiraţi parcă din filme cu gangsteri, s-au folosit de insigna şi arma din dotare şi au jecmănit la drumul mare sute de şoferi.

Surse judiciare ne-au spus că cei 31 de poliţişti au fost urmăriţi chiar de colegii lor de la Poliţia Capitalei din luna mai 2010, în urma unei informaţii primite de superiorii poliţiştilor corupţi.

O bună bucată de vreme, conducerea Poliţiei Capitalei a adunat probe, ajutaţi de colegii de la „Doi ş'un sfert", şi a încercat să-şi facă singură ordine în ogradă, scăpând în 2010 de şefii de la cele două secţii aflate în vizor.

Metodele de lucru ale poliţiştilor reţinuţi : Au torturat o colegă, falsă prostituată

Anchetatorii au stabilit cum acţionau poliţiştii corupţi, cu șoferii în trafic, dar și cu prostituatele pe stradă.

Poliţiştii le cereau prostituatelor taxă de protecţie

simeon stalpnicul png

Intrând în atribuţiunile lor de serviciu să verifice zonele frecventate de prostituate şi proxeneţi, agenţii de la „patrulare" au preferat să închidă ochii şi chiar să facă un ban de pe urma acestora.

Anchetatorii au stabilit că poliţiştii erau în relaţii cu proxeneţii de foarte mult timp, ba chiar percepeau periodic o taxă de protecţie pentru a nu-i amenda.

Când prostituatele nu voiau să facă plata, subofiţerii deveneau violenţi şi aproape că le torturau până când acestea cedau şi le dădeau bani.

De acelaşi tratament a avut parte şi o poliţistă infiltrată printre fetele uşoare. A vrut să adune multe probe, însă a avut parte de o experienţă de neuitat. A fost lovită, înjurată, batjocorită şi arsă cu ţigara, tratament de care au „beneficiat" majoritatea curvelor din sectorul 1.

Îmbrăcaţi în uniformele de poliţist şi la volanul maşinilor din dotare, oamenii legii se comportau ca nişte infractori. În loc să-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu, agenţii de la „patrulare" alegeau în trafic maşinile de lux, marca BMW, Mercedes, Porsche sau Nissan şi, după ce le căutau „nod în papură", le opreau şi îi sancţionau pe şoferi.

Dacă nu încălcau vreo regulă de circulaţie, ajutaţi de apratura din dotare, subofiţerii aflau dacă autoturismul vizat are inspecţia tehnică la zi sau asigurarea obligatorie expirată. Anchetatorii cred despre ei că sunt „găinari", asta pentru că, sumele percepute de ei nu depăşeau 600 de lei.

Bucureşti- A murit chinuit în arestul Secţiei 7

În octombrie anul trecut, un bărbat de 38 de ani, aflat în arestul Secţiei 7 pentru furt calificat, a murit în urma unui şoc septic pe fond de pleurezie purulentă.

Poliţiştii au spus că i s-a făcut rău în arest, însă familia susţine că a fost omorât în bătaie în secţie. Necropsia a arătat că George Dan Bălan avea leziuni la nivelul membrelor şi al toracelui, iar moartea a fost violentă.

La sfârşitul săptămânii trecute, APADOR-CH a arătat că bărbatul a fost victima unei torturi şi a murit "sub aspectul neacordării de îngrijiri medicale, absolute necesare pentru salvarea vieţii", responsabilitate care le revenea poliţiştilor.

Botoşani- Omorât în bătaie de un poliţist, la audieri

Dragoş Isac (36 de ani), din Botoşani, a fost bătut într-o secţie de poliţie, unde era audiat în legătură cu un furt. Pentru că bărbatul nu a vrut să recunoască, agentul Alin-Marian Adam (26 ani), s-a înfuriat şi a început să-l lovească cu pumnii şi picioarele.

Concubina lui Dragoş Isac spune că iubitul său a fost auzit urlând de durere în secţie

simeon stalpnicul png

Acesta avea mai multe coaste rupte, dar legiştii au stabilit că o hemoragie internă i-a adus moartea. Cea care a făcut plângere împotriva agentului este chiar concubina lui Isac, care susţine că are şi martori.

Poliţistul Alin-Marian Adam a fost suspendat din funcţie şi arestat pentru 29 de zile, învinuit de omor, cercetare abuzivă şi loviri sau alte violenţe.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net