Viața de luptătoare la Poliție! La serviciu e mascat, acasă e mamă și gospodină

Ultima actualizare:

    Aura este singura femeie-mascat de la SAS BuzăuFoto: Poliția Română
Aura este singura femeie-mascat de la SAS BuzăuFoto: Poliția Română

Mascații sunt, în general, bărbați înalți, plini de mușchi: într-un cuvânt fioroși și bine făcuți. Dar iată că Aura sparge tiparele. Este o blondină, cu ochi albaștri, de 31 de ani, deloc firavă precum pare. Este luptătoare la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Buzău, iar până acum a participat la numeroase descinderi.

La serviciu este mascat, iar acasă este soție, gospodină și mamă a unui băiețel de doi ani. A stat în concediu pentru creșterea copilului doar șapte luni, după care a revenit la treabă ”special pentru a-și îndeplini visul şi a lucra în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale (SAS)”, după cum ne-a spus chiar ea.

De șase ani, Aura lucrează în Poliție, iar de un an la SAS.

”Serviciul de zi cu zi este o provocare, niciodată nu poţi anticipa ce urmează să faci în ziua respectivă, trebuie să fii pregătit şi prezent. Spre exemplu, în februarie 2018, am participat, alături de cinci grupe ale SAS la descinderi pentru destructurarea unui grup infracţional cu preocupări în domeniul traficului de droguri ”, povestește femeia.

Femeia-mascat se  se antrenează zilnic câte trei ore

Dar pentru a ajunge la o asemenea performață, luptătoarea se antrenează zilnic la serviciu, aproximativ trei ore, iar mișcarea continuă și în timpul liber.  

”Sportul face parte din viaţa mea. După zece ani de handbal este imposibil să renunţi la a mai face sport. Fiecare zi o încep cu cinci kilometri de alergat. Am întotdeauna grijă să desfăşor şi activităţi sportive de care să mă bucur împreună cu membrii familiei, cum ar fi: circuite cu bicicleta,  alergat, drumeţii montane sau plimbări lungi prin parc”, ne-a spus femeia-mascat.

Noaptea pleacă în misiuni

Toți prietenii știu cu ce se ocupă și recunoaște că li se pare ceva ieşit din comun şi riscant pentru o femeie, mai ales în postura de mamă. Noroc că are ajutor de nădejde. Mama îi este alături, iar atunci când pleacă noaptea în misiune, lasă copilul în grija ei.

”Dar și când mă întorc acasă  începe balul. Oricât de obosită aș fi, dăm drumul la muzică, dansăm, vrea să plecăm ”pa” și așa facem. Nu duc problemele de la serviciu acasă și nici invers!”

Când privești în ochii Aurei ai impresia că s-a deschis cerul. Albastrul infinit contrastează puternic cu negrul uniformei și cu armamentul din dotare. Este înarmată până-n dinți, gata să acționeze, iar atunci nimeni nu-i stă în cale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net