Vești bune pentru elevii din clasa a șaptea! Cum vor susține Evaluarea Națională

monica-anisie-ministerul-educatiei.jpg

monica anisie cu ochelari
Monica Anisie a anunțat cum vor susține Evaluarea Națională elevii care sunt acum în clasa a șaptea
foto: arhivă personală

Ministrul Educației s-a ținut de cuvânt în ceea ce privește examenele naționale. Monica Anisie a anunțat că elevii care sunt acum în clasa a șaptea vor susţine Evaluarea Naţională aşa cum este anul acesta.

Monica Anisie a spus că, în şedinţa de Guvern de vineri, s-a adoptat o ordonanţă de urgenţă de prorogare a unor termene prevăzute de Legea 1/2011.

"Măsura aceasta a fost cauzată de faptul că, în toţi aceşti ani, guvernele anterioare nu au făcut absolut nimic pentru elevii de clasa a şaptea, care sunt acum în clasa a şaptea, în aşa fel încât aceştia să poată susţine examene naţionale în conformitate cu prevederile Legii 1. Prin urmare, am luat această decizie de a nu pedepsi pe elevii noştri, ci de a construi lucruri noi în anii următori, prin proiectul preşedintelui României, România educată, se prevede ca începând cu anul şcolar în care programele şcolare vor fi construite transdisciplinar vom putea să realizăm şi o astfel de evaluare. Prin urmare, vestea bună pentru părinţi şi pentru elevi este faptul că în anul şcolar următor cei care sunt în clasa a şaptea acum vor susţinea Evaluarea Naţională aşa cum este anul acesta", a afirmat Anisie.

Ulterior, ea a explicat că elevii care intră în clasa a cincea în anul şcolar 2020-2021 vor putea susţine Evaluarea naţională în conformitate cu Legea 1.

A fost prorogat și termenul pentru evaluarea școlilor doctorale

De asemenea, în prevederile ordonanţei se prorogă termenul pentru evaluarea şcolilor doctorale. "Aşa cum ştiţi, dacă intervenţia Guvernului nu ar fi fost realizată acum, începând cu data de 1 ianuarie, şcolile doctorale îşi pierdeau acreditarea", a susţinut ministrul Educaţiei.

Ea a menţionat că din 2011 "nu s-a realizat nimic" în ceea ce priveşte evaluarea acestor şcoli doctorale.

"Trebuie să menţionez că, de când am venit la Ministerul Educaţiei şi nu am găsit cadrul metodologic realizat, am pus deja în dezbatere publică metodologia de evaluare a şcolilor doctorale, am constituit grupul de lucru pentru realizarea normelor metodologice şi în curând voi aproba prin ordin de ministru aceste norme de punere în practică a evaluării şcolilor doctorale", a spus Anisie.

Citește și:

Evaluare naţională 2019. Ce subiecte au primit elevii la Limba și literatura română

Recordurile noului Guvern. Totul despre pasiunile, averea și cariera miniștrilor lui Orban

Loading...

Citește și

  • ludovic orban guvern propus

    Miniştrii Guvernului Orban îşi preiau azi efectiv mandatele. Oficialii au făcut promisiuni. Au spus că vor evalua situaţia lăsată de oamenii fostului Cabinet Dăncilă şi vor reorganiza instituţiile în fruntea cărora vor fi de acum înainte. În acest fel şefii unor instituţii vor părăsi funcţiile. De cealaltă parte, foştii miniştri trimit săgeţi celor de la PNL.

  • Ministrii de pe lista lui Ludovic Orban

    Ludovic Orban are deja lista finală de miniştri. După o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis au fost eliminate anumite nume, iar altele noi au fost propuse. Astfel, în Guvernul PNL, Raluca Turcan ar urma să fie vicepremier. Florin Câţu va prelua Ministerul Finanţelor, la Ministerul de Interne va veni Marcel Vela, Justiţia ar putea reveni la Cătălin Predoiu, iar şeful Statului Major al apărării Nicolae Ciucă este propus ministru al Apărării.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1