Veşti bune pentru Cioacă! Curtea de Apel a dispus refacerea probelor ADN

Ultima actualizare:

    Cristian Cioacă a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru spargerea email-urilor soţiei sale
Cristian Cioacă a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani cu suspendare pentru spargerea email-urilor soţiei sale

Răsturnare de situaţie în dosarul Elodia! Curtea de Apel Piteşti a admis, joi, o parte dintre probele solicitate de apărarea fostului poliţist Cristian Cioacă, condamnat de instanţa de fond la 22 de ani de închisoare pentru uciderea soţiei sale, Elodia Ghinescu.

UPDATE 10.00: Curtea de Apel Piteşti audiază, vineri, mai mulţi martori în dosarul de omor al lui Cristian Cioacă, în prezenţa fostului poliţist, printre cei citaţi fiind Dan Zabara, prietenul presupusului amant al Elodiei Ghinescu, care ar fi vorbit ultima oară la telefon cu aceasta în ziua dispariţiei sale, informează Mediafax.

După ce la termenele precedente magistraţii au audiat o parte a martorilor solicitaţi de instantă sau de părţile din dosar şi au vizionat mai multe probe, printre care şi înregistrări video din noaptea dispariţiei Elodiei Ghinescu, în care apare Cristian Cioacă, instanţa a dispus citarea, pentru vineri, în vederea audierii, a martorilor Luminiţa Georgeta Serian, Radu Dascălu, Dumitra Mardare şi Gabriela Marinoaica, dar şi a martorului Daniel Zahara, cu mandat de aducere.

Acesta este prietenul presupusului amant al Elodiei Ghinescu, Ilie Cristian, ambii fiind subofiţeri SPP la acel moment şi ar fi vorbit ultima oară la telefon cu avocata, sunând-o din Suedia, în ziua dispariţiei ei.

“Admite în parte proba cu expertiza medico-legală solicitată de apărătorul inculpatului (...) şi dispune efectuarea unei expertize medico legale - examen ADN - de către Institutul Naţional de Medicină Legală, cu obiectivele indicate în considerente. Dispune completarea Raportului de Constatare Tehnico - Ştiinţifică (...) întocmit de Institutul de Criminalistică al IGPR, în sensul de a se preciza de către specialişti care (...) din plicuri conţinea acele fire de păr ridicate de pe peria de păr din baia apartamentului, respectiv smocul de păr ridicat de pe podeaua dormitorului”, se arată în soluţia pronunţată de instanţă, informează Agerpres.

Judecătorii Curţii de Apel Piteşti au respins în schimb “ca nefiind utilă” efectuarea unei expertize criminalistice traseologice. Decizia luată joi de instanţă poate fi atacată cu recurs, odată cu fondul.

Următorul termen al apelului este programat vineri, 1 noiembrie, când va continua administrarea probelor din dosar.

De asemenea, instanţa a dispus citarea, în vederea audierii, a martorilor Serian Luminiţa Georgeta, Dascălu Radu, Mardare Dumitra şi Marinoaica Gabriela, precum şi citarea martorului Zabara Daniel cu mandat de aducere.

Cioacă a ajuns din nou în faţa instanţei. Avocata lui aduce noi probe la dosarul «Elodia»

Cristian Cioacă adus la Curtea de Apel! Şapte martori vor depune mărturie

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net