Vești bune despre bebelușii de la Marie Curie

nou-nascuti_marie_curie_inimacopiilor.ro_0.jpg

bebelus marie curie ministru
Ministrul Sănătății a declarat că starea bebelușilor este stabilă
Foto inimacopiilor.ro

Ministrul Sănătății a făcut o vizită la Spitalul „Marie Curie”, duminic (28 februarie) Acesta a confirmat faptul că starea bebelușului adus aici miercuri (24 februarie) de la Mioveni s-a ameliorat. La început, starea copilului se înrăutățise după ce a fost trimis de la un spital la altul neprimind tratamentul corespunzător. În zilele următoare alți doi bebeluși urmează să fie externați (din cei șase care au fost diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic).

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a făcut astăzi o vizită la Spitalul „Marie Curie” pentru a vedea care este starea celor șase bebeluși internați aici și diagnosticați cu sindromul hemolitic uremic, relatează Digi24.

„Micuţul de la Mioveni care ieri era într-o stare mai puţin favorabilă, este stabil azi. Nu înseamnă că nu suntem foarte atenţi şi luăm toate măsurile atunci când se impun”, a declarat ministrul.

Băiețelul de un an și trei luni a început să se simtă rău în ziua de 13 februarie. Părinții l-au dus la o clinică medicală particulară unde a fost diagnosticat cu diaree și i s-a dat un tratament. Chiar și după opt zile, starea copilului nu se ameliorase, astfel că părinții l-au dus la Institutul de Boli Infecțioase “Matei Balș”. De aici, a fost trimis la secția de chirurgie a Spitalului “Grigore Alexandrescu”. Medicii de aici le-au recomandat părinților copilului să-l ducă la o altă clinică pentru boli infecțioase. După consultarea medicului de gardă de la Spitalul “Victor Babeș”, copilul a fost din nou trimis acasă spunându-le părinților că bebelușul avea o simplă diaree. Aceștia l-au dus și la Spitalul de Pediatrie din Pitești pentru consult, dar medicii de aici i-au trimis înapoi în București la Spitalul “Marie Curie”. În tot acest timp, starea copilului se agravase.

Iată ce a declarat ministrul:

Loading...
 
 

Citește și

 • Nouă bebeluşi mai sunt internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Capitală. O fetiţă s-a stins, marţi după-masă (16 februarie), acesta fiind al treilea deces în cazul copiilor din Argeş, internaţi în Capitală. Alţi doi au plecat, marţi, acasă. Medicii sunt îngrijoraţi, întrucât nu a fost depistată deocamdată cauza bolii. Mai mult, ei spun că aceasta ar putea rămâne un mister.

 • bebelusi arges bacterie ancheta scandal

  Declaraţii-şoc în cazul îmbolnăvirii bebeluşilor. Medicul conferenţiar Laurențiu Belușică susţine că epidemiologii sunt de vină, iar autorităţile ar trebui să emită o alertă de călătorie în judeţul Argeş.

 • Doi bebeluşi morţi, alţi 10 internaţi, din care patru în stare critică. Acesta era, luni (15 februarie), bilanţul în cazul micuţilor infectaţi cu un microb digestiv. Situaţia este dramatică, mai ales că până la ora actuală nimeni nu a reuşit să afle de unde vine bacteria ucigaşă.

 • bebelusi marie curie shu sindrom

  Șase bebeluși cu sindrom hemolitic-uremic (SHU) sunt internați, în prezent, la Spitalul „Marie Curie” din Capitală. Patru sunt în stare foarte bună. Micuțul adus miercuri de la Pitești e la Terapie intensivă, în stare gravă.

 • bebelusi ecoli

  Cazul bebelușilor infectați cu bacteria E.coli trece la un alt nivel. Autoritățile abilitate fac tot felul de teste și încearcă să găsească cauza îmbolnăvirii acestora. După ce apa și laptele praf au fost suspecte pentru răspândirea bacteriei ucigașe, acum este rândul fructelor să fie controlate.

 • ministru sanatate bebelusi arges bacterie

  Ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, a venit vineri dimineaţă la Adevărul Live unde a discutat atât despre bacteria care ucide bebeluşii din Argeş, cât şi despre măsurile pe care le-au luat autorităţile în acest caz. Azi, ministrul urmează să meargă cu premierul Cioloş la Piteşti.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1