Veste bună pentru veterani, văduve şi accidentaţii de război

Ultima actualizare:

    Văduvele şi veteranii de război vor putea primi mai mulţi baniFoto Adevărul
Văduvele şi veteranii de război vor putea primi mai mulţi baniFoto Adevărul

Ajutorul anual acordat veteranilor, văduvelor şi accidentaţilor de război, pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, ar putea fi majorat cu 13 la sută, de la 265 la 300 de lei, potrivit unui proiect de HG al Ministerului Muncii.

Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice (MMFPSPV) a pus în dezbatere publică, luni, un proiect de hotărâre de guvern privind stabilirea cuantumului ajutorului anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei electrice şi energiei termice pentru nevoi casnice, cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum şi accidentaţilor de război în afara serviciului ordonat.

Documentul prevede majorarea cu 13 la sută a ajutorului acordat, de la 265 la 300 de lei. În nota de fundamentare ce însoţeşte documentul se arată că 29.936 de persoane au beneficiat în 2013 de acest ajutor, potrivit mediafax.ro.

"Având în vedere prevederile legale menţionate, cât şi dificultăţile cu care se confruntă această categorie de populaţie, prin proiectul alăturat de hotărâre a Guvernului se propune majorarea ajutorului anual de la 265 lei la 300 lei, cu 13 la sută mai mult faţă de nivelul aprobat în anul 2013. Această majorare este motivată de creşterea preţurilor la mărfurile nealimentare şi la servicii în luna iulie 2014 faţă de luna iulie 2013", se precizează în nota de fundamentare.

image
image
image
image
image
image
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
pounds 2391239 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net