Veste bună pentru protestatari! Exporturile de lemne vor fi suspendate

Ultima actualizare:

    Ministeriul Mediului, Apelor și Pădurilor a hotărât suspendarea exportului de lemneFoto: Click
Ministeriul Mediului, Apelor și Pădurilor a hotărât suspendarea exportului de lemneFoto: Click

După protestul organizat sâmbăta trecută (9 mai) împotriva defrișării pădurilor, azi, 16 mai, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a lansat douăp proiecte de ordonanță de urgență pentru remedierea problemei.

Potrivit proiectului de ordonanță de urgență lansat de MMAP și lăsat în dezbatere publică, exportul materialelor lemnoase sub formă de bușteni, cherestea și lemn de foc va fi suspendat până la data de 31 august, informează Mediafax.

Cele două proiecte de ordonanță de urgență introduc reglementări cu privire la exportul de lemn, suspendarea acestuia până la sfărșitul lunii august, iar după acea dată, introducerea unei licențe necesare efectuării acestui tip de export.

Licența se va emite pe fiecare operațiune de export sau de livrare intra-comunitară și va conține următoarele: elemente de identificare a emitentului, solicitantului, proveniența, încadrarea tarifară, sortiment de material lemnos, specie, cantitate exprimată în metri cubi, prețul de vânzare, destinația, modalitatea de transport în afara țării și biroul vamal prin care se face exportul sau punctul de trecere al frontierei României în cazul livrărilor intra-comunitare”, potrivit notei de fundamentare a celei de-a doua ordonanțe de urgență.

Cele două proiecte urmează să fie supuse aprobării în următoarea ședință de Guvern, și au fost lansate pentru combaterea exportului ilegal al materialelor lemnoase, împotriva căruia a fost organizat și un protest pe data de 9 mai. Protestatarii au organizat un marș pe traseul Piața Victoria – Palatul Cotroceni – Palatul Parlamentului, numit „Marșul împotriva defrișărilor ilegale”.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net