Veste bună pentru profesori! Vor fi bani pentru mărirea salariilor

cimpeanu.jpg

sorin cimpeanu salarii profesori dezbatere
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Bugetul pentru Educaţie se va închide, anul acesta, cu 4 % din PIB, a anunţat, luni seară, ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la dezbaterea „Educaţia 2018”. Referitor la majorarea salariilor profesorilor, în acest an, Cîmpeanu a spus că e convins că se vor găsi resurse.

„Anul acesta, ne vom închide bugetul pe 4% din PIB pe Educaţie. Întotdeauna am fost de părere că o educaţie de calitate fără resurse financiare este greu de imaginat şi sigur că dorim creşterea bugetului. Încercăm să promovăm această creştere atât la nivelul educaţiei, cât şi la nivelul cercetării. Sindicatele au cerut 4,5% din PIB pentru Educaţie în anul 2016. Am avansat o solicitare de creştere cu 50% a bugetului cercetării”, a declarat ministrul Educaţiei, prezent, luni, la dezbaterea „Educaţia 2018”, organizată de sindicatele din domeniu, cu ocazia Zilei Mondiale a Educaţiei, la Colegiul Naţional „Sf. Sava”.

Sorin Cîmpeanu a mai precizat că va fi anunţat ulterior şi calendarul majorărilor salariale în educaţie.

„Sunt convins că la nivelul acestuia an se vor găsi resursele necesare pentru a se reflecta, inclusiv din perspectiva sistemului de salarizare, faptul că şi educaţia şi sănătatea sunt priorităţi naţionale pentru Guvernul României. Am avansat propunere de creştere de 10% în paralel cu acordarea titlurilor executorii, ultima tranşă pe 2016 şi tot ce a mai rămas pe 2017. Solicitarea sindicatelor a fost de acordare a unui procent de 15%. Avem execuţia bugetară pe primele trei trimestre şi în scurt timp o să anunţăm ce creşteri salariale sunt posibile în educaţie”, a adăugat Sorin Cîmpeanu, potrivit Mediafax.

În plus, ministrul a menţionat că în Educaţie sunt extrem de multe probleme, dar pot fi avute şi rezultate pe măsura aşteptărilor. De asemenea, în ceea ce priveşte proiectul de lege al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a menţionat că Ministerul a iniţiat şi a organizat o primă rundă de consultări la care au participat sindicatele.

Dezbaterea de luni, a fost organizată de Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret“, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ şi Federaţia Naţională Sindicală „Alma Mater” şi a avut printre participanţi parlamentari, părinţi, profesori, elevi şi studenţi.

Temele de dezbatere au fost: reforma politicilor de resurse umane, depolitizarea funcţiilor de conducere, de îndrumare şi control, reforma curriculară, finanţarea învăţământului şi cercetării, stabilirea legislaţiei în domeniul învăţământului şi integrarea europeană a învăţământului superior românesc.

 

Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1