Veste bună pentru pensionari! Punctul de pensie creşte de astăzi cu 10%, până la 1.100 de lei

Citeste tot despre: 

Punctul de pensie creşte, începând de duminică, 1 iulie, cu 10%, de la 1.000 la 1.100 de lei, iar pensia minimă garantată se va majora cu 20%. Anul viitor, punctul de pensie este aşteptat să urce cu 15%.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat joi că, din 1 iulie, punctul de pensie creşte cu 10%.

”Începând cu 1 iulie pensiile românilor se vor majora. Punctul de pensie va creşte cu 10%, de la 1.000 de lei la 1.100 de lei. Pensia minimă garantată va creşte cu 23%, de la 520 de lei la 640 de lei”, a spus Dăncilă.

Premierul a afirmat că, tot din 1 iulie, se măresc şi prestaţiile sociale pentru persoanele cu dizabilităţi.

Programul de guvernare 2018-2020 prevede că, în 2019, punctul de pensie va fi 1.265 lei, iar în 2020 acesta va ajunge la 1.775 lei.

Fostul ministrul al Finanţelor Ionuţ Mişa afirma în august 2017 că deficitul fondului de pensii este estimat să crească la 17,2 miliarde de lei în acest an, de la 14,1 miliarde lei anul trecut.

În luna mai a acestui an, vicepremierul Viorel Ştefan spunea că deficitul la fondul de pensii s-a redus la jumătate faţă de 2016 datorită transferului contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

Loading...

Citește și

 • pensie limita varsta majorare pensionar

  Unii așteaptă cu nerăbdare vârsta pensionării. Alții vor să amâne cât mai mult intrarea la pensie. Indiferent în ce categorie vă aflați, Click! vă arată cine se poate pensiona în cursul acestui an. Este vorba de pensia pentru limită de vârstă, a cărei obținere este condiționată de atingerea vârstei standard de pensionare și de efectuarea stagiului minim de cotizare.

 • Persoană care ține în mână bani evantai. Vârsta de pensionare la femei s-a modificat

  Românii ies la pensie mult prea devreme. La această concluzie au ajuns guvernanţii, care au găsit o modalitate ca să ne ţină mai mult în câmpul muncii. Vârsta de pensionare la femei va creşte cu doi ani, astfel că cele născute în Ian 1971 îşi vor vedea liniştite de bătrâneţe abia la 65 de ani. Egalitate între bărbaţi şi femei.

 • batrani, tipuri pensie, urmas, invaliditate, anticipata, limita de varsta

  Bărbații ies la pensie la 65 de ani, în timp ce femeile la 63 de ani. Nu toți românii reușesc să muncească până la această vârstă, astfel că încearcă să se se pensioneze pe alte căi. Iată care sunt variantele!

 • punctul de pensie va creste cu 10% din 1 iulie, a anuntat ministrul de finante eugen teodorovici

  Premierul Viorica Dăncilă a confirmat că punctul de pensie va crește de la 1 iulie, cu 10%, iar ieri și ministrul de finanțe, Eugen Teodorovici, a dat asigurări în acest sens.