Verifică ştampila de pe carnea de miel!

Citeste tot despre: 

Cui îi place carnea de miel la cuptor abia aşteaptă să simtă mirosul fripturii. Aveţi grijă însă de unde cumpăraţi carnea astfel încât să nu ajungeţi în spital după masa de Paşte.

Medicii veterinari ştiu cel mai bine cum trebuie să arate carnea de miel şi de unde trebuie luată. Ei spun că este foarte bine să facem cumpărăturile din magazinele şi halele autorizate, unde produsele sunt verificate şi însoţite de documentele sanitare.

Carnea trebuie să aibă „o ştampilă", marca medicului care a verificat animalul. Ştampila este ovală, cu dimensiunile 6,5/4,5 cm. În partea superioară scrie ROMANIA, cu majuscule, sau codul RO. În centrul ştampilei, este numărul (codul) veterinarului autorizat de ANSVSA.


Carnea de miel care se vinde în locuri amenajate temporar (hale), ştampila este rotundă, cu diametrul de 3,5 cm, pe care scrie sus ROMANIA, iar în centru indicativul judeţului, urmat de numărul de autorizare al unităţii. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unităţii.

În partea inferioară, scrie "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule. Veterinarii ne mai învaţă şi care e diferenţa între carnea de miel şi cea de câine: mielul are dinţi incisivi numai pe maxilarul de jos, iar pe cel superior nu există dinţi. Verificaţi şi urechile: dacă are urechile tăiate, mai bine ocoliţi produsul!

Citiţi în paginile 10-11 cum alegeţi şi păstraţi corect ouăle pentru Paşte.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1