Verifică ştampila de pe carnea de miel!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Cui îi place carnea de miel la cuptor abia aşteaptă să simtă mirosul fripturii. Aveţi grijă însă de unde cumpăraţi carnea astfel încât să nu ajungeţi în spital după masa de Paşte.

Medicii veterinari ştiu cel mai bine cum trebuie să arate carnea de miel şi de unde trebuie luată. Ei spun că este foarte bine să facem cumpărăturile din magazinele şi halele autorizate, unde produsele sunt verificate şi însoţite de documentele sanitare.

Carnea trebuie să aibă „o ştampilă", marca medicului care a verificat animalul. Ştampila este ovală, cu dimensiunile 6,5/4,5 cm. În partea superioară scrie ROMANIA, cu majuscule, sau codul RO. În centrul ştampilei, este numărul (codul) veterinarului autorizat de ANSVSA.

simeon stalpnicul png

Carnea de miel care se vinde în locuri amenajate temporar (hale), ştampila este rotundă, cu diametrul de 3,5 cm, pe care scrie sus ROMANIA, iar în centru indicativul judeţului, urmat de numărul de autorizare al unităţii. Imediat sub acesta se înscrie numărul de identificare al medicului veterinar oficial care asigură supravegherea veterinară a unităţii.

În partea inferioară, scrie "CONTROLAT SANITAR-VETERINAR", cu majuscule. Veterinarii ne mai învaţă şi care e diferenţa între carnea de miel şi cea de câine: mielul are dinţi incisivi numai pe maxilarul de jos, iar pe cel superior nu există dinţi. Verificaţi şi urechile: dacă are urechile tăiate, mai bine ocoliţi produsul!

Citiţi în paginile 10-11 cum alegeţi şi păstraţi corect ouăle pentru Paşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net