A venit Apocalipsa!

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Imagini de Apocalipsă, ieri, în Timişoara. Un uriaş nor negru s-a întins peste oraş. Părea că vine o tornadă sau un uragan. Din fericire, a fost „doar" o furtună puternică, ce a durat puţin.

Ploile au făcut ravagii în toată ţara. Un ciclon din Marea Mediterană a adus ploi torenţiale, rafale de vânt puternice, fulgere şi tunete. A plouat joi spre vineri noapte „în perdea", dar şi ieri dimineaţă. Fulgerele şi tunetele au acţionat alarmele maşinilor care au început să urle înfricoşător.

 Mai multe străzi, curţi şi beciuri din municipiul Bistriţa s-au umplut cu apă, după furtuna de ieri noapte, când au căzut peste 40 l/mp, în câteva zeci de minute. Sistemul vechi de canalizare nu a făcut faţă, iar apa a inundat carosabilul, a pătruns în curţile şi beciurile oamenilor.

Din cauza potopului, meciul de fotbal dintre Gloria Bistriţa şi Concordia Chiajna, de joi seară, a fost întrerupt în minutul 13, la scorul de 0-0.

Foto: Ervin Boer

simeon stalpnicul png

La celălalt capăt al ţării, la Constanţa, porturile au fost închise, din pricina ceţii. Toate manevrele navelor fuseseră sistate joi seară din cauză că vizibilitatea pe mare scăzuse sub o jumătate de milă marină. Activitatea a fost reluată abia ieri dimineaţă.

În Capitală a plouat cât într-o lună. Şuvoiale de apă au fost preluate cu greutate de sistemul de canalizare. Pe bulevardele Dimitrie Cantemir, Pache Protopopescu, Iuliu Maniu, pe şoselele Ştefan cel Mare, Mihai Bravu şi Colentina s-au format bălţi uriaşe. Un copac a căzut peste două maşini pe strada Sfinţii Apostoli din sectorul 1, scrie b365.ro. 

Bistriţa- Canalizarea nu a putut prelua puhoaiele de apă

simeon stalpnicul png

Bucureşti- Un copac a căzut peste două maşini, în sectorul 1

simeon stalpnicul png

Meteorologii au emis ieri mai multe avertizări, de intensificare a vântului, grindină şi ploi torenţiale. După orele prânzului au fost transmise atenţionări pentru judeţele Dolj, Mehedinţi, Olt, Gorj, Timiş, Arad, Caraş-Severin, Constanţa şi Tulcea.

Hidrologii au emis avertizare de inundaţii şi creşteri de debit pentru râurile din judeţele Botoşani, Iaşi, Suceava, Vaslui, Neamţ.

Prima săptămână de vară e rece şi ploioasă

Nu vine vara, ci mai degrabă toamna. Vara calendaristică începe cu temperaturi scăzute şi cu vreme ploioasă.

Sâmbătă

Vor fi cel mult 25 de grade azi, în sudul ţării şi se adună norii. În cursul zilei, va ploua în averse, cu fulgere şi tunete, în aproape toată ţara. În sudul ţării, cerul va fi noros şi doar izolat vor fi ploi slabe, de scurtă durată. Vântul va sufla slab, dar va prinde viteză în sud-est şi la munte. În Capitală vor fi în jur de 25 de grade, câţiva nori pe cer şi vânt slab.

Duminică

Vremea rămâne răcoroasă, cu cel mult 25 de grade în sudul ţării, dar cu nori de ploaie în averse.  În Capitală, în timpul zilei vor fi 24 de grade, ploi scurte, însoţite de fulgere, tunete şi rafale de vânt.

Luni

Vremea se răceşte uşor, cerul va fi noros şi va ploua în Moldova şi la munte, local în rest. În Capitală vor fi în jur de 23 de grade.

Săptămâna viitoare

Până la sfârşitul săptămânii următoare, vremea va rămâne instabilă. Cerul va fi mai mult noros, vor fi ploi în averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi în sudul ţării. Temperaturile vor fi între 15 şi 25 grade. (M. Dohi)

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net