Vaslui: Un bărbat de 35 de ani a murit electrocutat în timp ce a încercat să salveze o familie dintr-un incendiu. Cum a sfârșit

Ultima actualizare:

    Locuința din Vaslui a ars în totalitateFoto: adevarul.ro
Locuința din Vaslui a ars în totalitateFoto: adevarul.ro

A alergat imediat în ajutorul vecinilor săi aflați în pericol de moarte, însă a sfârșit într-un incident groaznic, la doi pași de aceștia. Un bărbat era gata să sară în flăcările ce cuprinseseră o casă de lângă locuința lui, dar când a sărit gardul casei vecinilor a căzut secerat. S-a electrocutat mortal de un fir electric căzut și topit din cauza incendiului.

A vrut să salveze o familie din flăcările care le cuprinsese nemilos casa, fără să se gândească o clipă că ar putea sfârși chiar el în ziua respectivă. Nu din cauza flăcărilor ucigașe, ci din cauza efectelor focului. Nenorocirea s-a produs luni noapte, în localitatea Vinderei din judeţul Vaslui, scrie adevarul.ro.

Casa unui localnic a fost cuprinsă de flăcări, iar oamenii din jur au alertat imediat autoritățile. Când au sunat la 112, ei au anunțat că este posibil ca în locuință să fie prinşi proprietarul şi fiul acestuia, cu soţia şi cei doi copii, veniți să petreacă la casa părintească concediul. Până la sosirea echipajelor de intervenţie, localnicii au încercat să să stingă focul și să intre în casă.

A fugit în picioarele goale să-și ajute vecinii 

Un băbat de 35 de ani, văzând flăcările uriaşe, a alergat din casă desculţ spre locuinţa vecinului său, gest care, din păcate, i-a fost fatal. ”A alergat desculţ, a sărit gardul şi a căzut secerat, fiind electrocutat. În zonă căzuse un fir electric care s-a topit din cauza efectului termic produs de incendiu. Bărbatul electrocutat a fost găsit decedat lângă gard la sosirea echipajelor de intervenţie”, au precizat reprezentanţii ISU Vaslui. Când au ajuns pompierii, incendiul cuprinsese întreaga locuinţă, care de altfel a şi ars în totalitate. Din fericire, membrii familiei a căror casă a ars au scăpat cu viață. Ei se refugiaseră la două locuinţe din apropiere, după ce s-au salvat din flăcări. Bărbatul de 43 de ani, fiul proprietarului, a suferit arsuri de gradul II ŞI III pe 30% din suprafaţa corpului, dar şi plăgi tăiate. Pentru a-şi salva cei doi copii din foc, acesta a spart geamurile locuinţei, moment în care s-a rănit la mâini. El a fost dus la spitalul din Bârlad pentru îngrijiri. Primele cercetări ale pompierilor au arătat care a fost cauza: efectul termic al unui cablu electric deteriorat. Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru a stabi împrejurările exacte ale producerii evenimentului. 

Localniciii dau vina pe societatea de distribuţie a energiei electrice   

Moartea tragică a bărbatului care a încercat să-şi salveze vecinii a stârnit revoltă printre localnici, care afirmă că reprezentanţii societăţii de distribuţie a energiei electrice au intervenit cu întârziere în acest caz. ”Cineva trebuie sa răspundă pentru moartea lui Ionut Manolache, el a plecat de acasă să ajute la stingerea incendiului şi a murit electrocutat din cauza unor inconştienţi! Delgaz Grind trebuie sa răspundă de ce au oprit curentul după aproape 20 de minute de la primirea apelului? În această seară putea să moară oricare din cei care au vrut să ajute, dar Dumnezeu l-a luat pe Ionut. Dumnezeu să te ierte suflet bun şi săritor!”, a transmis primarul comuneiu Vinderei, Ionuţ Ghiur, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: 

Buzău: Adolescent, mort sub privirile tatălui, după ce s-a electrocutat la pescuit

Băiatul electrocutat visează să fie dansator ca fratele lui care a participat la Dansez pentru tine

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
Statiunea Moneasa jpg
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net