Vaslui: Tânăr bolnav psihic, găsit dezbrăcat și legat cu lanţul de copac

dezbracat_vaslui.jpg

barbat dezbracat legat de un copa
Bărbatul a fost găsit legat de un copac
Foto: adevarul.ro

Revoltător! Dezbrăcat și legat cu lanțul de copac, într-o zi caniculară! Aceasta este imaginea pe care au văzut-o asistenții sociali în curtea unei locuințe din comuna vasluiană Cozmești.

Este vorba despre un bărbat de 28 de ani, cu afecţiuni psihice, care a fost legat cu lanțul de picior chiar de mama sa. Cazul a fost descoperit în după-amiaza zilei de marți, 30 iunie, de către asistenţii sociali din cadrul Primăriei Cozmeşti. Tânărul stătea în soare, dezbrăcat şi fără nici o sursă de apă în apropiere, deşi temperatura de afară depăşea 30 de grade. Asistenţii sociali au solicitat transportarea bărbatului la spital.

Când a fost găsit legat în curte, bărbatul era singur acasă. Abia după o oră şi-a făcut apariţia şi mama tânărului, care a declarat autorităţilor că era prima dată când îşi lega fiul de copac. Femeia a motivat că a recurs la această metodă extremă pentru ca băiatul să nu iasă din curte în absenţa ei. De altfel, întreaga curte arată ca un ţarc uriaş, poarta şi gardurile împrejumuitoare fiind înălţate cu sârmă şi plase metalice, scrie adevarul.ro.

Mama refuză să-l lase în grija statului

Reprezentanţii Primăriei Cozmeşti spun că acest caz era monitorizat de mai mulţi ani şi că au făcut demersuri pentru ca tânărul să fie instituţionalizat, însă mama, care îi este asistent personal, refuză să îl lase în grija statului. Potrivit vecinilor, tânărul de 28 de ani nu este periculos, însă nu stă îmbrăcat, pleacă de acasă şi nu ştie să se întoarcă.

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui au afirmat că în cazul acestui tânăr primăria din localitate a făcut o solicitare pentru instituţionalizare, încă de anul trecut, deoarece mama era depăşită de situaţie. „În cursul anului trecut a fost făcută o cerere de instituţionalizare din partea primăriei, deoarece mama tânărului, care este şi asistent personal al fiului, era depăşită de situaţie. Nu a fost semnalat vreun abuz. La momentul respectiv nu a fost identificat niciun loc disponibil într-un centru de specialitate. Când a fost găsit un astfel de loc, s-au comunicat primăriei actele necesare pentru întocmirea dosarului, dar dosarul nu a mai fost depus. Situaţia semnalată acum urmează să fie evaluată de specialiştii noştri şi vor fi stabilite măsuri”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu. Poliţiştii au demarat o anchetă în acest caz.

 

Citește și:

 

Şi-a legat copilul de un copac şi l-a tăiat cu cuţitul
 

Gheorghe Dincă a povestit în detaliu cum și de ce le-a ucis pe Alexandra și Luiza: «Voiam doar sex»

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1