Vasile Blaga, audiat la DNA ca martor într-un dosar de corupție

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Vasile Blaga a fost audiat luni (24 aprilie), la Direcţia Naţională Anticorupţie, în calitate de martor într-un dosar din 2015, în care se fac cercetări pentru fapte de corupţie.

Surse judiciare au declarat, pentru News.ro, că procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au chemat pe Vasile Blaga pentru a da o declaraţie în calitate de martor, fără a preciza dacă este vorba despre un dosar vechi sau o cauză deschisă recent pentru fapte de corupţie.

Procurorii DNA au pus sub acuzare, în 2016, mai multe persoane în dosarul privind campania prezidenţială din 2009, printre care Elena Udrea, Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Nastasia, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal, şi omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul concubin al Ioanei Băsescu.

Vasile Blaga a mai fost audiat la DNA în aprilie 2016, când a dat declaraţii în calitate de martor într-un dosar de abuz în serviciu privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.

În septembrie 2016, Blaga a fost din nou audiat la DNA, el spunând atunci că a fost întrebat de procurori despre maşina sa cu care chestorul Liviu Popa, atunci şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bihor, făcuse un accident uşor, în 5 septembrie.

În 3 noiembrie 2015, Blaga a fost la DNA pentru a da declaraţii de martor în dosarul în care Elena Udrea este acuzată de finanţarea campaniei electorale din 2012 a PDL cu bani pe care i-ar fi primit de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu. 

Vasile Blaga a fost trimis în judecată, pe 28 noiembrie 2016, în dosarul finanţării ilegale a PDL, în care procurorii DNA Ploieşti îl acuză de trafic de influenţă, pentru că, în perioada 2011-2012, când era secretar general al PDL şi senator, ar fi primit în patru rânduri, printr-un interpus, 200.000 de euro şi 500.000 de euro de la fostul primar din Piatra Neamţ Gheorghe Ştefan.

Blaga a demisionat din funcţia de copreşedinte al PNL imediat ce procurorii DNA Ploieşti au început urmărirea penală în cazul său.

Procurorii DNA Ploieşti au arătat, în rechizitoriu, că banii ajunşi la PDL în urma înţelegerilor între Blaga, Gheorghe Ştefan şi omul de afaceri Horaţiu Bruno Berdilă erau scoşi prin intermediul unor firme de tip „fantomă” ai căror administratori, martori în dosar, primeau comisioane cu valori cuprinse între 200 şi 1.500 de lei, scrie news.ro.

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net