Vama Veche, transformată în tabără pentru refugiați

vama_veche.jpg

vama veche
Aproximativ 500 de refugiați ar urma să fie plasați într-o fostă unitate militară din Vama Veche
Citeste tot despre: 

Vara asta, vamaioții ar putea fi colegi de plajă cu aproximativ 500 de refugiați. Aceștia ar urma să fie cazați într-o fostă unitate militară, la Vama Veche, 2 mai și Limanu, la mai puțin de 20 de metri de granița cu Bulgaria.

În zonă, muncitorii lucrează deja la reabilitatea clădirii care ar urma să-i găzduiască pe solicitanții de azil. Autoritățile nu au confimat încă informația, însă Garda de Coastă a trimis, în urmă cu câteva luni, o solicitare cerând informații despre ce clădiri din sudul litoralului ar putea fi transformate în tabere pentru refugiați, potrivit capital.ro.

Localnicii nu au primit vestea prea bine. Multora dintre ei le este frică în special de bărbați. „Nu știm cu cine avem de-a face, nu știm ce fel de oameni sunt. În primul rând, dacă ar fi numai femei și copii, ar fi cum ar fi. Nici primarul nu e de acord, nici domnul vice”, a transmis un localnic. În plus, aceștia se tem că își vor pierde clienții din cauza refugiaților și cred că turiștii vor evita sudul litoralului de frica solicitanților de azil. 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1