Valeriu Gheorghiță: „Ne așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă”

valeriu-gheorghita-gov-ro.jpg

Valeriu Gheorghiţă

Click desktop articole 300x250 p1

Citeste tot despre: 

Click desktop articole 300x250 p2

Valeriu Gheorghiță, președintele campaniei de vaccinare, a declarat, vineri seara, într-o emisiune, că se așteaptă ca în perioada următoare numărul persoanelor infectate cu tulpina Delta a coronavirusului să crească și în țara noastră.

„Nu este așteptăm ca în următoarele săptămâni varianta Delta să devină dominantă, încă avem un număr mic de cazuri, iar circulația, transmiterea este redusă, nu putem să asumăm o transmitere comunitară a acestei variante.

Dar vedem că avem deja focare constituite la nivel de comunitate, lăsând la o parte focarele familiale și circa 30%-35% din cazurile diagnosticate nu au un context epidemiologic particular, ceea ce ne duce cu gândul că aceste cazuri au fost dobândite pe teritoriul țării prin transmitere comunitară, chiar dacă este una limitată”, a precizat Valeriu Gheorghiță, vineri seara, într-o emisiune la Digi 24.

Numărul cazurilor de COVID care provoacă îngrijorare a ajuns la 1.860, anunţă Institutul Naţional de Sănătate Publică. Dintre acestea, cele mai multe sunt cu varianta Alpha, tulpina britanică, 1.699, iar pe un trend crescător se află tulpina Delta, cu 127 de cazuri, se arată în raportul transmis, marți, de INSP.

De asemenea, Gheorghiță a mai spus la începutul acestei săptămâni că numărul cazurilor cu tulpina Delta a crescut de cinci ori în ultimele 2 luni.
 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul