Valeriu Gheorghiță anunță peste 2.000 de îmbolnăviri zilnice începând cu jumătatea lui septembrie

Ultima actualizare:

    Medicul militar Valeriu Gheorghiță anunță cifre îngrijorătoare în ceea ce privește valul de îmbolnăviri cu Covid care va „lovi” începând din septembrie
Medicul militar Valeriu Gheorghiță anunță cifre îngrijorătoare în ceea ce privește valul de îmbolnăviri cu Covid care va „lovi” începând din septembrie

Într-un interviu televizat, Valeriu Gheorghiță, șeful campaniei de vaccinare anti covid din România, a declarat că, potrivit estimărilor, într-o lună vom avea pe zi peste 200 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Se pare că valul 4 va afecta într-o măsură extrem de mare persoanele nevaccinate și care nu au nici un fel de imunitate.

Valeriu Gheorghiță, despre persoanele cu cel mai mare risc de infectare

„Oamenii nu înțeleg beneficiile reale ale vaccinării și nu percep realitatea în care noi ne aflăm în momentul de față: suntem în plină pandemie, suntem la peste 1.000 de cazuri raportate în fiecare zi. Practic, persoanele care nu au niciun fel de imunitate, nici post-boală, nici post-vaccinare, au cel mai mare risc să se infecteze în perioada următoare”, a spus Valeriu Gheorghiță. 

„Situația se va înrăutăți”

În, România, din păcate, vedem o mobilitate şi o interacţiune ridicată a persoanelor, care este combinată cu o respectare foarte scăzută a măsurilor de prevenţie, a spus Gheorghiță la Digi24. „Tocmai de aceea, NU ne aşteptăm ca în perioada următoare evoluţia epidemiologică să fie mai bună, dimpotrivă, situaţia se va înrăutăţi pe fondul faptului că varianta Delta devine dominantă, inclusiv în ţara noastră. Vedem că în ultimele trei luni varianta Delta a ajuns deja la o pondere de peste 20% din totalul variantelor virale de îngrijorare care au fost depistate în urma testelor de secvenţiere, iar în urma secvenţierilor efectuate săptămânal, peste 95-96% din teste sunt pozitive pentru varianta Delta”, a arătat medicul militar.

„Peste 2000 de cazuri zilnice după jumătatea lui septembrie”

Până la acest moment, creşterea numărului de cazuri a fost mai rapidă decât se așteptau autoritățile. „Prin urmare, la jumătatea lunii septembrie ne aşteptăm să avem peste 2.000 de cazuri zilnice, în loc de 1.500-1600 cât estimam iniţial. Această estimare este pe următoarele patru săptămâni, însă nu înseamnă că acesta va fi pragul maximal la care vom ajunge, este predicţia pe patru săptămâni pe care noi o putem face în momentul de faţă”, a mai explicat Valeriu Gheorghiţă.  

Va fi valul nevaccinaților 

Ținând seama de faptul că avem un număr important de persoane care nu au niciun grad de imunitate, este foarte probabil ca numărul de cazuri să fie semnificativ mai crescut. 

„În raportările săptămânale, peste 80 la sută din cazurile noi sunt la persoane nevaccinate. De asemenea, dacă ne uităm la numărul de decese înregistrate, peste 97 la sută sunt la persoane nevaccinate, restul fiind la persoane vaccinate incomplet, nu la persoane care au o schemă completă de vaccinare. Aceasta este situația pe care o trăim în momentul de față. Dacă o negăm, dacă o ignorăm, asta nu înseamnă că nu ne vom lovi de această realitate mai devreme sau mai târziu”, a punctat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
ana Blandiana 1990 jpg
index webp
1 minestrone jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net