Val de cutremure ciudate în România

Ultima actualizare:

    Seismografele  au înregistrat  ultimele cutremure  cu magnitudini între  2,5 şi 3,2 pe Richter
Seismografele au înregistrat ultimele cutremure cu magnitudini între 2,5 şi 3,2 pe Richter

De mai bine de o lună, pământul se zgâlţâie aproape zilnic. În afară de cutremurele din Vrancea, cu care ne-am obişnuit, peste 300 de seisme s-au înregistrat în judeţul Galaţi. Miercuri, pământul s-a mişcat în Prahova, iar, ieri, în Hunedoara.

Este clar că ceva se întâmplă în măruntaiele pământului. Specialiştii seismologi spun că s-au reactivat anumite falii despre care nu existau date. Cert este că nu trece o zi fără cutremure. Şi, culmea, acestea nu se petrec numai în Vrancea, ci în zone în care până acum era "linişte". Ieri, aparatele au înregistrat trei seisme.

Două au fost în judeţul Galaţi: unul s-a produs la ora 00.47 şi a avut magnitudinea 2,5 pe Richter, al doilea, la ora 02.28 şi a fost de 2,6. În total, în această zonă, s-au înregistrat, din 23 septembrie şi până acum, peste 300 de seisme. Tot ieri, s-a zgâlţâit pământul şi în judeţul Hunedoara. Potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, un cutremur care a avut intensitatea III în zona epicentrală a avut loc la 15 km adâncime şi la o distanţă de 6 km de Haţeg.

Un alt cutremur, cu magnitudinea de 3,2 pe scara Richter, s-a produs, miercuri, la ora 00.56, în judeţul Prahova. Şi cum nici Vrancea nu se lasă mai prejos, trebuie amintit faptul că, în 6 octombrie, în Vrancea, s-a produs un cutremur de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net