Vai de Capitala noastră! Câinii nedoriţi ne costă 11,5 miliarde de lei lunar

Ultima actualizare:

Bucureştiul e singura capitală a Europei care creşte câini. Nimeni nu-şi doreşte să scape de ei, întrucât sunt aducători de venituri. Schema funcţionează cam aşa. Ca să scapi de câinii de pe străzi, fără să-i ucizi, trebuie să construieşti adăposturi. Acestea costă bani. Pentru a-i captura ai nevoie de personal, pe care trebuie să-l plăteşti.

După ce i-ai adăpostit, mai trebuie să-i hrăneşti, să-i vaccinezi, deparazitezi şi să-i inventariezi. Şi astea costă bani. Ca să nu se mai înmulţească, trebuie să-i sterilizezi şi, da, asta costă bani. După ce ai făcut toate astea îi încredinţezi spre adopţie. Teoretic, căci practic, cei mai mulţi ajung la mega-adăpostul privat Dogtown din satul Uzunu, judeţul Giurgiu, realizat de o asociaţie cu sprijinul Municipalităţii.

Aici sunt hrăniţi, vaccinaţi şi sterilizaţi. Astea costă bani, privaţi, nu publici, spun edilii, care cred că astfel vor rezolva problema câinilor fără stăpân. Deşi alte oraşe din ţară au reuşit să scape de maidanezi prin sterilizare şi returnare, primarul Oprescu merge pe varianta cazării lor. Municipalitatea plăteşte 250 de lei pe lună pentru cazarea, mâncarea şi plata angajaţilor pentru fiecare câine din adăposturi. E mult? Prea mult.

Uite câţi bani se cheltuiesc pe lună

252 de câini sunt sterilizaţi pe lună (3.000 anual) prin campaniile Primăriei Capitalei. Costuri lunare: 25.200 de lei. A Circa 750 de maidanezi sunt acum în cele două adăposturi ale primăriei (Mihăileşti şi baza din Bd. Th. Pallady).

Fiecare necesită 250 de lei pentru hrană şi adăpost. Costuri lunare: 187.500 de lei. A 1.333 de persoane sunt vaccinate, în medie, în fiecare lună după ce au fost muşcate de câini. Tratarea unui pacient costă, în medie, 700 de lei. Costuri lunare: 933.100 de lei. A Cumulate, aceste cheltuieli se ridică la 1,145 milioane de lei (11,45 miliarde de lei vechi).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net