«Vadime, ia-i cu tine pe duşmanii tăi şi ai poporului nostru!»

Ultima actualizare:

    Ultima poezie scrisă  de C.V. Tudor a stat în  faţa bisericii, alături de  florile şi coroanele  primite de la admiratori
Ultima poezie scrisă de C.V. Tudor a stat în faţa bisericii, alături de florile şi coroanele primite de la admiratori

Biserica Sf. Gheorghe din Capitală a devenit miercuri (16 septembrie), loc de pelerinaj, pentru mulţi dintre cei care l-au admirat pe Corneliu Vadim Tudor. Susţinătorii peremistului au stat la coadă chiar şi trei ore, ca să-şi ia rămas-bun de la politician.

Sute de persoane au stat miercuri la coadă ore întregi, în faţa Bisericii Sf. Gheorghe Nou din Capitală, pentru a-l vedea pentru ultima dată pe Corneliu Vadim Tudor. Cei care l-au admirat şi l-au iubit pe politician au venit încă de dimineaţă şi au aşteptat chiar şi trei ore, pentru a-i aduce un ultim omagiu fostului senator.

Oamenii au stat şi trei  ore la coada imensă de  la Biserica Sf. Gheorghe  din Bucureşti
Oamenii au stat şi trei ore la coada imensă de la Biserica Sf. Gheorghe din Bucureşti

Admiratorii lui Vadim au venit cu lumânări aprinse, flori, coroane, iconiţe sau steguleţe, pe care le-au pus în coşciugul acestuia. Cu ochii în lacrimi şi vădit îndureraţi, cei mai mulţi dintre ei au ţinut să transmită, familiei îndoliate, condoleanţe şi urări de îmbărbătare. 

Zeci de coroane de la  politicieni şi oameni de  afaceri au umplut  pridvorul bisericii
Zeci de coroane de la politicieni şi oameni de afaceri au umplut pridvorul bisericii

”Eu nu am venit cu flori, dar am cumpărat doi metri de tricolor şi o fotografie cu Mihai Eminescu, pe care i le-am înmânat soţiei sale, împreună cu regretele mele. Noi suntem de vină, că nu am fost lângă el! S-a dus un mare om!”, ne-a mărturisit, cu înflăcărare, o admiratoare de-a lui Vadim. ”I-am adus flori, dar am pus şi nişte bani în coşciugul lui, ca să treacă vama, pe lumea cealaltă. Aşa este tradiţia”, ne-a mărturisit o altă doamnă care a stat la coadă. ”Doamne, de ce ni l-ai luat? Vadime, ia-i cu tine pe duşmanii tăi şi ai poporului nostru!”, l-a jelit o altă femeie înlăcrimată.

Omul de afaceri  Viorel Păunescu  a adus personal  o coroană de flori
Omul de afaceri Viorel Păunescu a adus personal o coroană de flori

În schimb, un bărbat, ce părea într-o stare euforică, nu voia să mai plece de lângă catafalcul lui Vadim. Drept urmare, oamenii de ordine au chemat un jandarm care l-a condus, mai mult forţat, spre ieşire.

Lume ca ”la moaște” la căpătâiul lui Vadim

Va fi înmormântat joi, cu onoruri militare

Printre oamenii simpli s-a aflat, miercuri, la prânz, şi omul de afaceri Viorel Păunescu, care a ţinut să aducă personal o coroană cu trandafiri albi şi cale negre. De altfel, pridvorul bisericii s-a umplut de coroane şi flori. De la preşedintele Iohannis, de la Gigi Neţoiu, de la cântăreaţa de folclor Steliana Sima, de la Mugur Isărescu, Gino Iorgulescu şi Octav Cosmâncă. 

Corneliu Vadim Tudor (65 de ani) a murit, luni seară (14 septembrie), în urma unui infarct. Tribunul va fi înmormântat joi (17 septembrie), cu onoruri militare, la Cimitirul Ghencea Civil, alături de părinţii săi. Sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Vadim va fi escortat de poliţie, iar în drum spre cimitir se va opri în dreptul Palatului Parlamentului şi la Cotroceni, acasă la Vadim. 

«Tata ne-a ţinut ca pe nişte păpuşi!»

Eugenia (20 de ani) este studentă la Jurnalism
Eugenia (20 de ani) este studentă la Jurnalism

Fetele lui Vadim, Lidia (25 ani) şi Eugenia (20 de ani) nu sunt interesate de politică, dar vor să ducă mai departe ziarele tatălui lor. Lidia a terminat Jurnalismul şi studiază acum Psihologia, în timp de Eugenia e studentă în anul trei, tot la Jurnalism. Chiar dacă nu au scris la publicaţiile tatălui lor, tot l-au ajutat cu diverse lucruri administrative.


    Eugenia (20 de ani) este studentă la JurnalismFoto: Mihai Ionescu
Eugenia (20 de ani) este studentă la JurnalismFoto: Mihai Ionescu

”Amândouă îl ajutam, dar nu scriam. O să încercăm să ducem mai departe ziarele «România Mare» şi «Tricolorul». Iar mai încolo, vrem să facem un muzeu cu toate fotografiile importante, cu toate cărţile lui”, ne-au spus fetele, care au mărturisit că tatăl lor nu le-a lăsat să muncească. ”Nu ne-a lăsat niciodată să lucrăm, nici nu a vrut să audă. Ne-a ţinut pe toate trei ca pe nişte păpuşi! Ne-a lăsat să facem facultatea, să ne vedem de ale noastre, ca tinerii. Ne-a lăsat să ne alegem singure drumul în viaţă”, spune Eugenia. 

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net