Vaccinare anti Covid-19 în farmacii. Când începe, ce unități participă, cine îți administrează serul

Ultima actualizare:

    Cine va dori, se va putea vaccina anti Covid-19 chiar la farmacia din colțul blocului
Cine va dori, se va putea vaccina anti Covid-19 chiar la farmacia din colțul blocului

Vaccinarea anti Covid-19 în farmacii va fi posibilă în curând și reprezintă o nouă încercare a autorităților de a grăbi procesul de imunizare în România. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna care a declarat că Ministerul Sănătății a început deja demersurile.

Dacă acum câteva zile s-a dat startul testărilor anti Covid în farmacii, iată că în curând ne vom putea și vaccina aici. Care este procedura? Încă nu s-a decis exact dar, la modul general vorbind, în aceste unități trebuie să existe vaccin și personal calificat care să efectueze imunizarea. 

Dan Barna: „În trei săptămâni vom reuși să avem vaccinare în farmacii”

„Chiar astăzi am vorbit cu colega mea Ioana Mihăilă să demareze demersurile pentru a avea o ordonanță și legislație pe ceea ce înseamnă și vaccinarea în farmacii. Ar fi pasul următor, și mai important, pentru că bun, avem vaccinarea prin medicii de familie - e o linie, ne așteptăm să genereze niște rezultate bune. În măsura în care vom reuși, și sperăm că într-un termen cât mai scurt, poate în două săptămâni, trei săptămâni, vom reuși să avem vaccinarea și în farmacii”, a anunțat Dan Barna. „De fapt, și farmacia e tot un fel de nucleu pentru comunitate. Fiecare farmacie are blocurile din jur sau străzile din jur și oamenii vin, vorbesc cu farmacista, deci în momentul în care ducem vaccinul și acolo, va crește din nou numărul de persoane. E o altă direcție pe care o avem în vedere”, a spus Dan Barna, scrie Digi24.


    Dan Barna a anunțat că încep demersurile pentru imunizarea anti Covid a populației  inclusiv în farmacii
Dan Barna a anunțat că încep demersurile pentru imunizarea anti Covid a populației inclusiv în farmacii

Vaccinarea anti Covid în farmacii, posibilă doar în anumite unități

Vicepremierul a declarat că vaccinarea anti Covid în farmacii nu va fi posibilă chiar în toate unitățile. Motivul? Administrarea vaccinului va fi făcută de personal calificat, de angajați care au pregătire în acest sens. . „Erau prevăzute linii de vaccinare pentru vaccin antigripal. Asta, de ani de zile, adică se putea face vaccin antigripal la farmacie - cumpărai și îți era injectat de unul dintre farmaciști, care avea pregătirea necesară. Aceeași logică este gândită și aici. Sunt farmacii care au fluxuri pregătite pentru vaccinare, adică au personal calificat să facă lucrul acesta”, susține Dan Barna.

Cu ce vaccin ne vom imuniza în farmacii

Dan Barna a precizat că în farmacii oricine dorește să se vaccineze va primi seruri care sunt acum în uz în România. Prin urmare, ne putem imuniza cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca și vaccinul Johnson.

Farmaciile, undă verde pentru teste anti Covid

Farmaciile au primit luni, 11 mai, undă verde pentru testarea rapidă anti Covid. Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a semnat luni ordinul privind testarea în farmacii cu teste antigenice rapide pentru diagnosticarea infecției cu SARS-CoV-2, iar ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial. În urma testării, farmaciile emit un buletin de testare, semnat electronic, pe care îl comunică persoanei testate, dar au, de asemenea, obligația de a raporta către direcțiile de sănătate publică județene rezultatele tuturor testelor efectuate.

CITEȘTE ȘI: Când va începe testarea pentru COVID în farmacii

image
image
image
image
image
image
justin wood rata wrinkle jpg
stop foto unsplash jpg
geci iarna barbati jpg
man at supermarket jpg
IPS Teodosie FOTO Calin Gavrilas jpg
printesa iraniana frumusete jpg
pensionar jpg
bebelus jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net